Mircea Lucescu a debutat cu stângul pe banca naţionalei Turciei, care a pierdut sâmbătă cu 2-0 în Ucraina, diminuându-şi şansele de calificare la Campionatul Mondial.


Înfrângerea a fost însă una total nemeritată pentru „ieniceri”, care au primit două goluri neregulamentare de la Yarmolenko, validate de centralul spaniol, Fernandez Borbalan. Cel mai mult a greşit însă unul dintre tuşierii ibericului, care n-a văzut offside-ul la golul din minutul 18, şi nici că mingea a ieşit în aut de poartă la golul din minutul 42. La final, Lucescu a fost foc şi pară pe arbitrii, pe care i-a aşteptat cu telefonul mobil în mână pentru a le arăta greşelile comise. Altfel, românul a fost aplaudat la Harkov, ucrainenii ţinând minte cele 22 de trofee câştigate de acesta în ţara lor cu Şahtior Doneţk, dintre care unul european.

Turcia lui Lucescu e a patra în grupa sa, în spatele Croaţiei, care va câştiga probabil grupa, Ucrainei şi Islandei. Înfrângerea neaşteptată a scandinavilor în Finlanda i-a ajutat foarte mult pe ieniceri, care altfel ar mai fi rămas doar cu şanse teoretice. Aşa, Turcia mai poate spera, mai ales că mai are meciuri directe atât cu Islanda, cât şi cu Croaţia, pe ultima urmând s-o întâlnească marţi, la Eskişehir. Totuşi, Lucescu are nevoie ca Ucraina să se împiedice de două ori, pentru că trupa lui Shevcenko are meciurile directe după 2-2 la Konya şi acest 2-0 de la Harkov.
 

 
 
Loading...