Lucescu, prima demitere după 13 ani?

Ultima actualizare:

    Lucescu are ca  obiectiv cucerirea  titlului în Rusia
Lucescu are ca obiectiv cucerirea titlului în Rusia

Mircea Lucescu a avut 12 ani de linişte la Doneţk, dar războiul din Crimeea a tulburat-o şi l-a gonit de pe Donbas. A ales cu durere în suflet o nouă provocare, dar se pare că lucrurile merg greu la noua echipă.

Multă lume s-a întrebat ce-i trebuie tehnicianului de 71 de ani să se aventureze în nebunia din Rusia, dar oferta celor de la Zenit a fost cea mai bună şi de nerefuzat. Lucescu e însă cam singur împotriva tuturor la Sankt Petersburg şi problemele se ţin lanţ. Românul s-a dus la trupa de pe Neva cu o altă filosofie decât cea a portughezului Andre Villas-Boas, cel pe care l-a succedat, iar lotul găsit acolo nu s-a conformat la tiraniile lui Lucescu. Vestiarul mârâie, iar asta nu e niciodată de bun augur. Din păcate, nici rezultatele nu l-au ajutat, Zenit fiind în acest moment pe locul trei, la egalitate de puncte cu locul doi, CSKA Moscova, dar la opt puncte în spatele liderului Spartak Moscova. Scuzele cu arbitrii din capitală care îi dezavantajează constant echipa nu mai ţin, iar presa din Rusia jubilează. Câteva ziare moscovite au început linşajul la adresa lui Lucescu şi anticipează că românul nu va rezista la Zenit până la finalul contractului semnat vara trecută pe doi ani. Ar fi pentru prima dată în ultimii 13 ani când Lucescu pleacă prematur de la un club. Ultima dată a fost demis în 2004, de Beşiktaş, după un sezon pierdut lamentabil în faţa lui Fenerbahce, în spatele căreia a încheiat la 14 puncte distanţă.

I-a pierdut pe Hulk, Garay şi Witsel

simeon stalpnicul png

Mircea Lucescu a avut neînţelegeri cu patronatul lui Zenit încă dinainte. Asta pentru că nici nu se uscase bine cerneala pe contractul românului cu ruşii, că aceştia i-au vândut pe cei mai buni trei jucători din echipă fără ca el să fie întrebat. Hulk şi Witsel au fost daţi în China, iar Garay a plecat la Valencia tocmai când Lucescu pregătea noul sezon. Deşi s-a încasat pe ei peste 100 de milioane de euro, Zenit n-a reinvestiti la acelaşi nivel. I-au fost aduşi câşiva sud-americani talentaţi, dar care până acum nu confirmă.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net