Lui Christian Eriksen îi va fi implantat un defibrilator cardiac

Ultima actualizare:

    Intervenția rapidă a echipelor medicale i-a salvat viața lui Christian EriksenFoto: Guliver / GettyImages
Intervenția rapidă a echipelor medicale i-a salvat viața lui Christian EriksenFoto: Guliver / GettyImages

Fotbalistului danez i se va implanta un defibrilator cardiac. Afectat de un stop cardiac, în minutul 43 al meciului Danemarca – Finlanda (0-1), de la Copenhaga, Christian Eriksen (29 de ani) se află în spital, sub observație medicală.

Federația Daneză de Fotbal a oferit noi informații despre starea de sănătate a jucătorului de la Inter Milano.“După ce lui Christian i s-au făcut diverase investigaţii, s-a decis ca lui să-i fie implantat un ICD (defibrilator). Dispozitivul este necesar după un atac de cord cauzat de tulburări de ritm cardiac. Christian a acceptat soluţia şi planul a fost confirmat de specialişti în plan naţional şi internaţional. Fără excepție, aceștia recomandă acelaşi tratament. Îi încurajăm pe toţi să le ofere lui Christian şi familiei sale linişte şi intimitate în perioada următoare”, a fost anunțul postat în social media de federaţie.

„Am doar 29 de ani”, a spus Eriksen pe teren

Pe de altă parte, medicul Jens Kleinefeld, medicul german al UEFA care a participat la resuscitarea danezului pe teren, a vorbit, într-un interviu pentru Funke, despre momentele în care s-a decis practic soarta fotbalisului. Acestuia i s-a făcut câteva minute masaj cardiac, după care i s-a administrat şi un şoc electric.

“După 30 aproximativ de secunde, jucătorul a deschis ochii şi am putut vorbi cu el. A fost un moment foarte emoţionant, pentru că la urgenţele medicale de acest gen, în viaţa de zi cu zi, şansele de succes sunt mult mai mici”, a declarat Kleinefeld, care a adăugat că s-a uitat la Eriksen şi l-a întrebat: “Te-ai întors printre noi?”. Eriksen a răspuns: “Da, m-am întors. La naiba. Am doar 29 de ani”. “Atunci am ştiut că nu era afectat creierul şi că jucătorul a revenit complet”, a concluzionat medicul, care a subliniatși faptul că Eriksen a fost cooperant şi total conştient la stadion, însă a durat mult până când i s-au ataşat toate sistemele de monnitorizare necesare pentru transportul în siguranţă la spital. “La stadion eram 99 la sută sigur că el va ajunge la spital şi starea sa va rămâne stabilă”, a mai spus Kleinefeld.

Lukaku a primit un mesaj din partea danezului

Component al echipei Belgiei, Romelu Lukaku a declarat că s-a gândit să îl viziteze pe Christian Eriksen la spital, însă a ajuns la concluzia că danezul trebuie în primul rând să fie cu familia în aceste momente.

“Mi-a trimis un mesaj pe Whatsapp pentru a-mi zice că este bine. I-am răspuns să aibă grijă de el”. Lukaku este de părere că este o idee bună ca fotbaliştii să fie instruiţi pentru a acorda primul ajutor. “Ar fi foarte util să învăţăm ce trebuie să facem. Ceea ce i s-a întâmplat lui Christian arată că nimeni nu este ferit. Simon Kjaer a avut o reacţie rapidă şi utilă. Ar trebui toţi să facem cursuri de prim ajutor”, a spus belgianul, care este coleg cu Eriksen la Inter Milano.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Rafael Nadal (EPA) jpg
Dinamo Poli Iasi (Sportpictures) jpg
Dan Petrescu (Sportpictures) jpg
Evan Ndicka (Youtube) jpg
tartan track 2678544 1280 jpg
zeta grecia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net