Component al echipei de fotbal Real Madrid, Luka Jovic (22 de ani) s-a angajat să achite o amendă de aproximativ 30.000 de euro în ţara sa, pentru a scăpa de închisoare. Atacantul sârb a încălcat restricţiile impuse din cauza pandemiei de COVID-19.


Cu toate că era obligat să rămână în izolare, Jovic a plecat din Spania la Belgrad, în martie, pentru a sărbători ziua de naştere a iubitei sale. Și aceasta deși echipa Real Madrid a intrat în izolare, în urma unui caz de infectare cu noul coronavirus înregistrat la formaţia de baschet, care folosea acelaşi cantonament. De asemeena, fotbalistul ar fi trebuit să intre în carantină la sosirea în Serbia, însă mai apoi a fost văzut sărbătorind pe străzile din Belgrad.
Jovic și-a cerut iertare le vremea respectivă pentru atitudinea sa, însă autortăţile sârbe l-au trimis în judecată. De asemenea, el a fost criticat de unele personalități din țara sa. "Aţi văzut cu toţii exemplele fotbaliştilor noştri care vin din străinătate. Acolo au contracte de milioane. Vin aici, ignoră autoizolarea atunci când ajung acasă şi acest lucru trebuie analizat de autorităţile noastre", a declarat premierul Serbiei, Ane Brnabic.
Strâns cu ușa, Jovic a acceptat să plătească o amendă de 3,5 milioane de dinari în următoarea lună pentru a nu ajunge la închisoare pentru şase luni. Jucătorul a fost transferat de Real Madrid de la Eintracht Frankfurt, în vara anului trecut, pentru suma de 60 de milioane de euro. El a disputat 32 de meciuri în toate competiţiile, în tricoul Realului şi a marcat de două ori. Născut în 23 decembrie 1997, la Bijeljina (Bosnia-Herțegovina), Jovic s-a format la centrul de copii și juniori al lui Steaua Roșie Belgrad, grupare care l-a folosit și în echipa de seniori, între 2014 și 2016 (48 de meciuri și 13 goluri). Capabil să  lovească balonul cu ambele picioare, atacantul a jucat apoi, foarte puțin, la Benfica Lisabona (2016-2019), fiind împrumutat la Eintracht Frankfurt (2017-2019), pentru care a dat 36 de goluri în 75 de meciuri. 

 
 
Loading...