Fotbalul românesc trăieşte mult din amintiri, iar performanţele de pe vremea lui Hagi merită sărbătorite zilnic. Ionuţ Lupescu, fost component al lotului de vis care ne-a calificat la Campionatul Mondial american, unde am ajuns până în sferturi, a avut însă o idee mult mai bună.


Acesta i-a invitat la Cardiff, la finala Ligii Campionilor din acest an, care se va disputa la 3 iunie, pe Stadionul Millenium, pe toţi foştii lui colegi care au făcut parte din lotul care a câştigat meciul decisiv cu Ţara Galilor, de pe 17 noiembrie 1993. ”Vreau să-i invit pe toți colegii mei la Cardiff, la finala Ligii Campionilor. Toți cei care am fost atunci la Cardiff, 15-20, câți am fost, când ne-am calificat la Mondialul din America. Le-am făcut o propunere și vreau să vină să vedem finala, mai bem un pahar de vin, mai stăm de vorbă. Eu cred că atunci s-a format Generaţia de Aur”, a declarat Lupescu la Digi Sport. România a câştigat cu 2-1 jocul în faţa galezilor, goluri Hagi şi Răducioiu. Meciul s-a disputat însă pe Cardiff Arms Park, vechiul stadion demolat în 1997 şi pe locul căruia s-a construit actualul Millennium Stadium.

Lotul deplasat la Cardiff pentru Ţara Galilor – România, 1-2

Prunea, Stîngaciu, Petrescu, Prodan, Belodedici, Mihali, Selymeș, Popescu, Lupescu, Sabău, Munteanu, Panduru, Hagi, Dumitrescu, Răducioiu, Vlădoiu

 
 
Loading...