Luptă pentru 10 milioane de euro

Ultima actualizare:

    ASA şi CSMS se  luptă de la distanţă  pentru ultimul  loc din play-offFoto: Mediafax
ASA şi CSMS se luptă de la distanţă pentru ultimul loc din play-offFoto: Mediafax

Sezonul regulat a ajuns la nivelul ultimei etape, care se va încheia luni, la Ovidiu. Puţine lucruri au mai rămas de stabilit, doar locul 6, ultimul calificant în play-off, urmând să se mai decidă sâmbătă. Lupta pentru el se dă de la distanţă, iar miza financiară este uriaşă.

ASA Târgu Mureş părea favorită clară să încheie prima deasupra liniei, dar ardelenii s-au lăsat pe tânjeală tocmai în sesiune şi sunt pe cale să cadă la ”cu taxă”. Au pierdut ambele meciuri jucate în 2016 şi sunt nevoiţi acum să alerge după CSMS Iaşi, o echipă care a obţinut patru din şase puncte de la reluarea campionatului. Drama lui Mutu şi compania e că nu mai depinde de ei, ci stau la mâna Stelei. Chiar dacă mureşenii vor câştiga sâmbătă cu Botoşani, nu sunt siguri de calificarea în play-off, pentru că trebuie ca Iaşi să n-o învingă pe Steaua, în meciul de la Piteşti. Cum e greu de crezut că roş-albaştrii o vor comite încă o dată după ruşinea cu Voluntari, ASA pare să aibă un mic avantaj.În cazul în care moldovenii pierd în faţa campioanei, mureşenilor le  ajunge şi o remiză cu Botoşani, pentru că la egalitate de puncte au de partea lor jocurile directe. A fost 1-1 la Târgu Mureş, în tur, şi 1-0 pentru ASA la Iaşi, în retur. Echipa care reuşeşte să-şi tranşeze în favoarea ei această dispută pentru locul 6 poate scăpa de foarte multe probleme. România are destinate cinci locuri de cupe europene în sezonul viitor, şi cum Dinamo n-are voie pentru că a ieşit prea târziu din insolvenţă, toate celelalte cinci merg direct în Europa, fără nici o luptă, în play-off jucându-se doar pentru ordine. În cazul în care prinde grupele, minimum 10 milioane de euro va încasa norocoasa, fapt care ar asigura viitorul apropiat al respectivului club. Şi asta nu e deloc de neglijat, având în vedere că atât Târgu Mureş, cât şi Iaşi sunt finanţate din bani publici, iar robinetul acestei surse se poate tăia brusc, vezi cazul Petrolului!Pe lângă miza banilor, ASA – Botoşani este şi un test decisiv pentru „antrenorul” Adi Mutu, cel care va lua deciziile la această partidă. Şefii gazdelor au anunţat că vor numi un antrenor abia după ce vor vedea dacă sunt în play-off sau în play-out, şi totul pare să depindă de inspiraţia „Briliantului”.

Ciprian Marica este singurul vârf cu Iaşiul

Steaua a suferit un şoc la Voluntari şi vrea să se răzbune sâmbătă pe Iaşi, doar că nu prea are cu cine. Cel mai rău stă în faza ofensivă, unde Gigi Becali a ordonat revenirea lui Tade, care nu e pregătit fizic, dar l-a pierdut pe Bawab. Mai mult, Hamroun e suspendat şi cel mai probabil Gebhart va intra în locul său. Laurenţiu Reghecampf vrea să fie mai ofensiv şi va juca doar cu un închizător, Pintilii. În locul lui Bourceanu ar urma să apară titular Adi Popa, omul cu golul etapa trecută.

Moldovenii îl iau la mişto pe Adrian Mutu

Problemele celor de la ASA pot veni din motivaţia cu care Botoşaniul, echipă fără obiectiv, va veni la Târgu Mureş. Se pare că moldovenii vor trage tare să-i încurce pe ardeleni şi să-şi ajute vecinii de la Iaşi, iar asta e demonstrat şi de declaraţiile acţionarului oaspeţilor. „Toată lumea spune că ASA stă la mâna Stelei, dar stă mai mult la mâna noastră. Jocul rezultatelor îi poate scoate din play-off pe cei de la Târgu Mureş şi sunt foarte hotărât să-i încurcăm. Nu mă tem de antrenorul Mutu”, a spus Valeriu Iftime, finanţatorul Botoşaniului.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net