talente irosite în fotbalul românesc

Ultima actualizare:

    Adrian Cristea arată impecabil în costum, dar mai rău îi stă în echipamentul de joc. Asta l-a făcut unul dintre principalele talente irosite în fotbalul românescFoto Click!
Adrian Cristea arată impecabil în costum, dar mai rău îi stă în echipamentul de joc. Asta l-a făcut unul dintre principalele talente irosite în fotbalul românescFoto Click!

Românii sunt oameni talentaţi, dar au păcătuit tot timpul la caracter. Calităţile native au fost de multe ori inhibate de lipsa seriozităţii în viaţa extrasportivă, iar asta a stopat creşterea multora. Talente irosite în fotbalul românesc avem şi noi cu duiumul şi vă prezentăm doar câteva dintre cele mai notabile şi mai regretabile parcursuri de acest gen.

Ionuţ Luţu este unul dintre primele nume care îţi vin în minte când te gândeşti la talente irosite în fotbalul românesc. Fostul mijlocaş ofensiv a jucat la cele mai bune echipe din România, Craiova, Steaua şi Rapid, dar şi la multe cluburi din Asia, unde a câştigat foarte mulţi bani. I-a cheltuit pe toţi pe petreceri şi lăutari, iar acum este bufonul şi majordomul lui Gigi Becali, patronul Stelei.

Fraţii Costea nu pot fi nici ei trecuţi cu vederea la acest capitol. Din jucătorii pe care se băteau toate echipele din Liga I şi pe care Benfica Lisabona a oferit şase milioane de euro, n-a mai rămas nimic. Florin a împlinit deja 30 de ani şi n-a realizat nimic în carieră. A fost data afară de la Steaua, a stat doi ani pe tuşă, iar acum e legitimat la Arsenal Tula, în liga a doua din Rusia. Mihai, fratele său, are 27 de ani, n-a mai jucat de un sezon întreg, iar acum n-are echipă.

Talente irosite în fotbalul românesc: "Prinţul" a dat fotbalul pe modă!

Unul dintre cele mai mari talente irosite în fotbalul românesc este însă fără discuţie şi Adrian Cristea. "Prinţul" a murit speranţă, deşi toată lumea se gândea la el ca la un nou Hagi. Odată transferat la Dinamo, din Iaşiul natal, Cristea s-a ocupat de toate, doar de fotbal, nu. S-a cuplat cu tot felul de femei dubioase, a devenit subiect principal al tabloidelor, şi-a făcut casă de modă, dar goluri n-a mai înscris. Acum, la 31, e eşuat pe la Chiajna, unde freacă banca de rezerve.

Alin Stoica este şi el în top când vine vorba de irosirea unor extraordinare calităţi dobândite genetic . Mijlocaşul, fiul lui Tudorel Stoica, câştigător al Cupei Campionilor Europeni, cu Steaua, putea să-i calce pe urme părintelui, dar a dat greş. Deşi a prins o perioadă bună la Anderlecht, în Belgia, Alin şi-a bătut joc de el, iar petrecerile şi consumul de alcool în exces l-au distrus. Acum joacă la ASU Politehnica Timişoara, în Liga a IV-a.

Talente irosite în fotbalul românesc: Mitea s-a retras la 29 de ani

Nu putem încheia o astfel de analiză a celor mai mari talente irosite în fotbalul românesc fără "cireaşa de pe tort", Nicki Mitea. A avut atât de mult talent încât Ajax Amsterdam a plătit pentru el în 2003 câteva milioane de euro, dar n-a profitat de şansa avută. La fel ca Adrian Cristea, s-a încurcat cu cine nu trebuia, a cheltuit banii la manele şi s-a retras la 29 de ani ca o mare dezamăgire.

image
image
image
image
image
image
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net