Mai aveţi ceva muşchi pe voi?

Ultima actualizare:

    Florin Andone şi coechipierii sunt  monitorizaţi atent la  fiecare antrenament
Florin Andone şi coechipierii sunt monitorizaţi atent la fiecare antrenament

Ruşinosul 0-1 cu Albania de la Euro ne-a făcut să ne întrebăm dacă România mai are fotbalişti cu care să emită pretenţii la turneele finale. Un răspuns îl vom primi astăzi, în meciul de la Cluj cu Muntenegru din debutul preliminariilor pentru Mondialul din 2018.

Aerul proaspăt adus de instalarea selecţionerului german Christoph Daum nu înseamnă nimic fără rezultate pe măsura aşteptărilor. Astfel, cu un lot asemănător celui pe care l-a avut Anghel Iordănescu în Franţa, Daum vrea să ne arate că anemia naţionalei de la Euro 2016 n-a fost decât un accident şi că fotbalul românesc va supravieţui la nivel înalt. „Eu nu privesc în trecut, vreau să fac parte din viitor”, a spus Daum în această săptămână pentru a-şi convinge jucătorii să uite cât mai repede marea deziluzie din această vară. Rămâne de văzut dacă vorbele frumoase ale lui Christoph Daum vor fi completate de o evoluţie pe măsură în partida de astăzi cu Muntenegru. Pentru că vorbim de startul unei noi campanii, într-un meci pe teren propriu cu o echipă mai slab cotată, victoria e vitală. Orice alt rezultat ne va scădea considerabil şansele de a câştiga o grupă în care Polonia pleacă favorită la primul loc, singurul care duce direct la turneul final din Rusia. Sigur, există şi varianta mult mai complicată a „barajului”, colac de salvare pe care îl vor primi însă doar opt dintre cele nouă ocupante ale locurilor secunde. Aşadar, orice punct contează în tentativa României de a reveni la un Campionat Mondial după o pauză de 20 de ani.

La ce surprize se gândeşte Daum

– Titularizarea lui Silviu Lung, portar care n-a jucat decât o singură dată un meci oficial pentru România, cu Albania în 2011.– Utilizarea lui Alexandru Măţel ca fundaş stânga, post pe care internaţionalul nostru e folosit în mod curent la Dinamo Zagreb.– Folosirea unui singur închizător (cel mai probabil Hoban) şi renunţarea la sistemul clasic al naţionalei noastre, cu doi mjlocaşi defensivi.– Reprofilarea lui Alex Chipciu pe flancul stâng al liniei de mijloc, în condiţiile în care pe dreapta pot evolua atât Adi Popa, cât şi Gabi Torje.– Un modul ofensiv mai curajos, cu avansarea lui Bogdan Stancu în avanposturi, în pereche cu Florin Andone, într-o linie de doi atacanţi.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net