Mai bine jucaţi voi!

Ultima actualizare:

    Ionuţ  Lupescu, 48 de ani, s-a retras în 2002Foto: Sever Gheorghe
Ionuţ Lupescu, 48 de ani, s-a retras în 2002Foto: Sever Gheorghe

Arena Naţională găzduieşte azi un nou derby Dinamo – Steaua, de data aceasta în Cupa Ligii, dar ambele echipe au probleme de efectiv. Atât Andone cât şi Reghecampf ar putea apela însă fără probleme la fostele glorii, peste care chiar dacă au trecut anii, nu şi-au pierdut simţul porţii, fapt demonstrat la turneul de old-boys, Cupa Campionilor.

La Chiajna s-au strâns pe parchetul Sălii Sporturilor jucători de legendă ai fotbalului românesc. Au participat la un turneu, câştigat de Progresul, dar fanii au putut vedea şi generaţiile de aur ale unor cluburi ca Dinamo, Steaua, Rapid, Argeş sau Petrolul. Pentru ”câini” au activat fotbalişti ca Ionuţ Lupescu şi Marius Niculae, iar pentru „roş-albaştrii” au îmbrăcat tricoul Nicolae Dică şi George Ogăraru.


    Nicolae Dică, 36 de ani, s-a retras în 2014Foto: Sever Gheorghe
Nicolae Dică, 36 de ani, s-a retras în 2014Foto: Sever Gheorghe

Deşi s-au retras din activitate, primul având deja 48 de ani, au arătat că sunt într-o formă excelentă, fără kilograme în plus şi fără să se reţină de la efort. Oricum, actualii componenţi din ofensiva roş-albilor şi ai celor din Ghencea, care ratează din situaţii ideale de gol, ar putea lua lecţii de la cei aflaţi acum la categoria old-boys. ”Dinamo a fost echipa care a dat cele mai multe talente din fotbalul românesc. Acum, având în vedere locul din clasament, nu e bine. Aşteptam mai mult de la ei, se poate, nu e un campionat foarte puternic”, a spus fostul atacant Marius Niculae.


    Marius  Niculae, 35 de ani, s-a retras în 2015Foto: Sever Gheorghe
Marius Niculae, 35 de ani, s-a retras în 2015Foto: Sever Gheorghe

Apoi, a continuat: ”Sunt echipe valoric egale şi ai putea face performanţă cu minim de investiţie, cu un milion sau două ar face o formaţie care să se bată la campionat. Dacă se va investi în iarnă, cu siguranţă Dinamo are şanse la titlu”. De partea cealaltă, George Ogăraru s-a referit la situaţia actuală a Stelei, divizată între clubul condus de Becali şi cel nou înfiinţat de Armată. ”Am văzut că în frunte e Marius Lăcătuş şi dacă e nevoie voi ajuta aşa cum am ajutat toţi românii în general, să le împărtăşesc din experienţa olandeză. Dacă vor dori un club după modelul occidental, pot să le ofer toată susţinerea. Cred că e mult de muncă să ajungă la o academie ca la Ajax, dar important e să începi bine pentru a spera”, a comentat el.


    George  Ogăraru, 36 de ani, s-a retras în 2012Foto: Sever Gheorghe
George Ogăraru, 36 de ani, s-a retras în 2012Foto: Sever Gheorghe

De asemenea, ex-fundaşul e enervat de faptul că nici la un derby nu se mai umple arena. ”E trist că fanii nu mai vin la stadion în general, nu e vorba numai de Steaua, probabil că acum se culeg roadele a ceea ce s-a semănat în ultimul timp, scandal şi conflict”.

Mircea Sandu: «Fotbalul nostru arată urât»

simeon stalpnicul png

Fostul preşedinte al FRF, Mircea Sandu, a criticat dur situaţia fotbalului de la noi. ”Fotbalul din România nu-l văd bine, întotdeauna guvernaţii spun de cei vechi «aoleu, ce ne-au lăsat», dar nu e adevărat, indiferent de ce ai găsit trebuie să îndrepţi. Nu am văzut nimic extraordinar până acum, ba din contră, iar naţionala e oglinda şi dacă e să ne uităm în oglindă arătăm urât. Şi dacă ne uităm la loturile de juniori, arătăm şi mai urât. Oricum, nu ne calificăm nici la Mondialul din 2018”, a spus Sandu.

Pintilii şi Gnohere, marii absenţi din derby


    Pintilii va fi  indisponibil  două săptămâniFoto: sportpictures.eu
Pintilii va fi indisponibil două săptămâniFoto: sportpictures.eu

Derby-ul Dinamo – Steaua e ultimul meci al anului în fotbalul românesc, o confruntare înaintea căreia cei doi antrenori se plâng de numeroase absenţe. „Avem probleme de lot. Busuladzic e suspendat, iar Gnohere nu s-a antrenat de la Mediaş”,  a declarat Ioan Andone. Tehnicianul lui Dinamo e convins că apropierea Crăciunului nu va afecta însă calitatea unui asemenea derby. „Niciodată n-am jucat la 22 decembrie, dar cu siguranţă nu va fi un meci amical. Jucătorii îşi doresc mult o victorie, iar suporterii ne vor fi alături”, a spus antrenorul dinamovist. „E a treia oară în şase luni când jucăm cu Steaua. E un meci special, în care trebuie să luăm o opţiune de calificare. Nu e pe puncte, e pe calificare, chiar şi un 2-2 ar fi bun pentru noi”, a completat Andone.

De partea cealaltă, Laurenţiu Reghecampf e nevoit să ia decizii grele la mijlocul terenului, acolo unde cei mai importanţi fotbalişti ai Stelei nu sunt apţi de joc. Astfel, pe lângă accidentarea lui Muniru şi suspendarea lui Bourceanu, ieri a apărut pe lista indisponibililor şi Mihai Pintilii. La capătul unui an groaznic, în care a fost chinuit de multe accidentări, mijlocaşul a suferit o ruptură musculară în ultima etapă de campionat şi nu s-a putut recupera în timp util pentru a intra pe teren contra lui Dinamo. „Sunt soluţii, nu mă plâng. Cred că ne putem descurca, avem destui jucători buni”, a declarat Reghecampf, referindu-se la jucătorii care îi vor lipsi astăzi.

Reghe l-a refuzat pe Răzvan Marin


    Răzvan Marin
Răzvan Marin

Puştiul crescut de Hagi la Viitorul, revelaţia finalului de an în fotbalul românesc, ar putea ajunge la Steaua în această iarnă, însă Reghecampf nu e convins de utilitatea transferului. „Pe poziţia lui Răzvan Marin avem şase jucători foarte buni!”, a fost declaraţia şocantă a tehnicianului. În schimb, Reghe îl vrea de la Viitorul pe fundaşul dreapta Benzar. „Dar dacă Gică nu îl vinde, ce să discutăm?”, a punctat Reghe.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
tepari 01 jpg
image
image
image
image
image
image
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Bianca Ghelber (Facebook) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net