Marţi noaptea s-au încheiat preliminariile în Europa şi în America de Sud, în urma cărora alte şase naţionale au obţinut participarea la turneul final din 2018.


În acest moment se cunosc 23 de echipe calificate şi mai sunt nouă locuri disponibile. Patru vor veni în urma barejelor europene, două se vor alege în urma barajelor intercontinentale, iar celelalte trei necunoscute sunt în Africa. În Europa, Elveţia, Italia, Danemarca şi Portugalia vor fi capi de serie şi vor fi împerechiate la tragerea la sorţi de pe 17 octombrie cu echipele din urna a doua, cu coeficient FIFA mai slab, Irlanda, Irlanda de Nord, Suedia şi Grecia. Meciurile se vor disputa tur-retur, cu prima manşă în perioada 9-11 noiembrie şi a doua manşă între 12 şi 14 noimebrie.

În ceea ce priveşte barajele între confederaţii ele sunt clare! Peru, din America de Sud, va juca împotriva celor din Noua Zeelandă, din zona OCEANIA, iar Honduras, din zona CONCACAF, va întâlni reprezentanta Asiei, Australia. Turul ambelor partide va avea loc pe 6 noiembrie, iar returul pe 14 noiembrie.

Peru - Noua Zeelandă şi Australia - Honduras sunt barajele intercontinentale

Complicate rămân încă lucrurile în Africa, acolo unde se cunosc doar două dintre cele cinci naţionale care vor reprezenta "Continentul Negru" la CM 2018. Nigeria şi Egipt au acum biletele de Rusia în buzunar şi Tunisia e 99% alături de ele pentru că are nevoie de doar un punct din ultimul meci, cu codaşa Libia, pe care îl va juca pe teren propriu, şi e greu de crezut că nu-l va obţine. În suspans vor rămâne până în ultima secundă câştigătoarele grupelor C şi D, conduse în acest moment de Maroc şi de Senegal.

În prima, Coasta de Fildeş are doar un punct în spatele marocanilor şi ultimul meci se va juca pe terenul "Leilor", care cu o victorie se vor califica la Mondial. Marocului îi e suficient şi un egal. Apoi, Senegal e şi ea favorită în faţa  Burkinei Faso, Insulelor Capului Verde şi Africii de Sud, dar pe lângă ultima etapă mai e de disputat restanţa, Africa de Sud - Senegal, de la Polokwane, care face ca absolut orice să se poată întâmpla în această grupă.

 
 
Loading...