Maradona, condus de zeci de fani spre spital

Ultima actualizare:

    Fanii au condus ambulanța în care se afla MaradonaFOTO: EPA
Fanii au condus ambulanța în care se afla MaradonaFOTO: EPA

Maradona a rămas la fel de iubit în Argentina și în lume chiar și la mai bine de 20 de ani de la retragere. Zeci de fani au însoțit ambulanța care l-a transportat pe fostul campion mondial la spitalul din Buenos Aires unde a fost operat pe creier.

Conform medicului Leopoldo Luque, operația pentru îndepărtarea unui hematom subdural a fost un succes. ”Operaţia a durat o oră şi 20 de minute şi hematomul a putut fi îndepărtat. Diego este treaz, este foarte bine. Are un dren mic, pe care urmează să îl scoatem mâine. A suportat foarte bine operaţia şi este foarte bine”, a declarat medicul care a condus echipa ce a efectuat intervenţia la spitalul din Buenos Aires.

Interesant este că hematomul a fost descoperit în urma unei investigații făcute acum trei zile în spitalul din La Plata, acolo unde sud-americanul, care tocmai împlinise 60 de ani, fusese internat pentru deshidratare și depresie. Cum intervenția era prea complicată pentru medicii de acolo, Maradona a fost mutat cu o ambulanță la Buenos Aires, iar pe tot traseul salvarea a fost însoțită de zeci de fani, care au cântat și s-au rugat pentru sănătatea fostului jucător al lui Napoli.

Hematomul subdural poate fi o urgenţă medicală. De obicei, este cauzat de o leziune a capului suficient de puternică pentru a sparge vasele de sânge, care pot pune presiune pe creier din cauza sângelui acumulat. Vârsta, anticoagulanţii şi abuzul de alcool pot creşte riscul.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net