Antrenor al echipei Gimnasia La Plata, din septembrie 2019, Diego Armanda Maradona a cosiderat că salvarea de la retrogradare reprezintă tot o minune divină. Totodată, cel supranumit ”El Pibe de Oro” a invocat din nou ”Mâna lui Dumnezeu” în lupta cu pandemia de Covid-19.


Socotit a fi unul dintre cei mai valoroși fotbaliști din istorie alături de Pele, argentinianul a făcut aluzie la un gol pe care l-a marcat în meciul cu Anglia de la Campionatul Mondial din 1986. Acuzat că și-a folosit brațul pentru a trimite mingea în poartă, Diego Maradona a răspuns atunci că ”a fost mâna lui Dumnezeu”... Sud-americanul a mai reușit un alt gol în acel meci, unul în care a trecut de câțiva adversari, iar Argentina s-a impus cu 2-1. 
Cum în Argentina s-a decis ca nicio echipă de fotbal să nu retrogradeze timp de două ediții de campionat, Gimnasia a izbutit să-și asigure supraviețuirea. Ceea ce l-a făcut pe Maradona, antrenor al acestei grupări, să vorbească din nou despre ”Mâna lui Dumnezeu”. Acesta a declarat în cotidianul ”Clarin”: ”Nu este chiar sfârșitul de campionat pe care doream să-l avem. Am fi dorit să ne salvăm pe teren”. Sud-americanul privește cu îngrijorare anii ce vin, fiind convins că mahoritatea cluburilor de fotbal din Argentina se vor confrunta cu mari probleme financiare după  pandemie: ”Sper că vom înfrunta totul împreună spre binele fotbalului argentinian. Nimeni nu este Rambo pentru a câștiga acest război. Fiindcă chiar și Rambo l-ar pierde”.  
Apoi, Maradona și-a prezentat marea sa dorință: ”Sper ca Mâna lui Dumnezeu să ne scape de pandemie. Ca oamenii să-și poată trăi viața, sănătoși și fericiți”.     

 
 
Loading...