Maratonistul de la naţională

Ultima actualizare:

    Săpunaru va fi  titular la naţională  în meciul decisiv  cu PoloniaFOTO: Sportpictures.eu
Săpunaru va fi titular la naţională în meciul decisiv cu PoloniaFOTO: Sportpictures.eu

Cele mai multe campionate din Europa s-au încheiat, iar unii fotbalişti sunt deja în vacanţă. Dar nu toţi. Cei angrenaţi în meciurile echipelor naţionale se pregătesc pentru confruntările de săptămâna viitoare. Este şi cazul tricolorilor, care fac deja antrenamente la Mogoşoaia pentru meciurile cu Polonia şi Chile. Unii au avut câteva zile de relaxare, alţii încă n-au apucat să-şi tragă sufletul. Este şi cazul lui Cristi Săpunaru, fundaşul Astrei bifând nu mai puţin de 49 de meciuri în 2016-2017.

Pentru mulţi dintre fotbalişti sezonul competiţional s-a încheiat deja. Sunt însă alţii care nu s-au putut bucura nici măcar de o zi de relaxare. Pentru ei nu e încă sfârşit de sezon, unul cu multe meciuri, care au adus oboseală psihică şi fizică. Acum vine acţiunea echipei naţionale, cu cele două meciuri, Polonia- oficial, în campania de calificare la Mondialul din Rusia, şi Chile – amical. 

Tricolorii au început deja pregătirea meciurilor, unii cu câteva zile de vacanţă, alţii fără, în ciuda celor câteva zeci de meciuri jucate în anul competiţional 2016-2017. Dintre fotbaliştii chemaţi de selecţionerul german Christoph Daum la  prima reprezentativă, Cristi Săpunaru este cel mai ”uzat”. Şi asta pentru că fundaşul de 33 de ani al Astrei a jucat în nu mai puţin de 49 de meciuri, excluzând aici disputele în care a îmbrăcat tricoul naţionalei. 

Săpunaru are 23 de prezenţe în Liga 1, 9 în play-off, 8 în Liga Europa, 5 în Cupa României, 2 în preliminarii Liga Campionilor şi 2 în preliminarii Liga Europa. Pentru Astra, căpitanul a marcat de 10 ori şi a dat şi o pasă decisivă. Un alt jucător cu multe minute adunate în sezonul 2016-2017 este Alexandru Chipciu. 

Mijlocaşul celor de la Anderlecht a bifat 48 de meciuri, 23 în campionat, 10 în Liga Europa, 9 în play-off Jupiler Pro League, 2 în preliminarii Liga Campionilor, 2 în calificările pentru grupele Liga Europa şi 2 în Cupa Belgiei. A fost decisiv pentru noua campioană, pentru care a marcat de şase ori şi a dat şase pase decisive.  Multe meciuri a jucat şi colegul său Nicuşor Stanciu, 47. Adus la Anderlecht pentru o sumă în jurul a 10 milioane de euro, românul are 10 goluri şi 12 pase decisive în cele 21 de jocuri din Jupiler Pro League, 12 în  Liga Europa, 5 în Liga 1 (înainte de transferul în Belgia), 4 în preliminarii Liga Campionilor, 3 în play-off Jupiler Pro League şi 2 în Cupa Belgiei.

Lotul naţionalei pentru meciurile cu Polonia şi Chile

  • Portari: Tătăruşanu (Fiorentina) Pantilimon (Watford), Niţă (FCSB), Lung (Astra)
  • Fundaşi: Benzar (Viitorul), Ţîru (Viitorul), Chiricheş (Napoli), Săpunaru (Astra), Gardoş (Southampton), Grigore (Al Sailiya), Toşca (Betis), Latovlevici (Karabukspor), Ganea (Viitorul)
  • Mijlocaşi: Hanca (Dinamo), Marin (Standard), Bicfalvi (FC Ural), Pintilii (FCSB), Nicolae Stanciu (Anderlecht), Alexandru Băluţă (CSU Craiova), Alexandru Chipciu (Anderlecht), Bogdan Stancu (Bursaspor)
  • Atacanţi: Dorin Rotariu (Club Brugge), Gheorghe Grozav (Terek Groznîi), Florin Andone (Deportivo), Denis Alibec (FCSB), Andrei Ivan (CSU Craiova)

Hanca, cel mai prolific din Liga 1

simeon stalpnicul png

Dinamo se poate lăuda cu faptul că dă la naţională cel mai prolific jucător din campionatul intern. Mijlocaşul Sergiu Hanca a avut un sezon de excepţie de când a venit la cei din Şoseaua Ştefan cel Mare. A jucat în nu mai puţin de 40 de partide în anul competiţional 2016-2017:  24 în  Liga 1, 9 în play-off, 4 în Cupa Ligii şi 3 în Cupa României. Hanca a marcat pentru Dinamo de 12 ori şi a dat şi 13 pase decisive.

Top 5 fotbalişti de la naţională cu cele mai multe meciuri 

  • Cristi Săpunaru – 49  (23 în Liga 1, 9 play-off, 8 Liga Europa, 5 Cupa României, 2 preliminarii Liga Campionilor, 2 preliminarii Liga Europa ) - 10 goluri, o pasă decisivă.
  • Alexandru Chipciu – 48 (23 Jupiler Pro League, 10 Liga Europa, 9 play-off Jupiler Pro League, 2 preliminarii Liga Campionilor, 2 preliminarii Liga Europa, 2 Cupa Belgiei) 6 goluri, 13 pase decisive.
  • Nicuşor Stanciu – 47 (21 Jupiler Pro League, 12 Liga Europa, 5 Liga 1, 4 preliminarii Liga Campionilor, 3 play-off Jupiler Pro League, 2 Cupa Belgiei), 10 goluri, 12 pase decisive.
  • Alin Toşca – 46 (17 La Liga, 16 Liga 1, 6 Liga Europa, 3 preliminarii Liga Campionilor, 2 Cupa României, 2 Cupa Ligii).
  • Tătăruşanu – 44 (35 în Serie A, 7 Liga Europa, 2 Cupa Italia).
image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net