Amicalul cu Italia i-a adus pe “tricolori” în faţa unor staruri ale fotbalului mondial, Claudio Marchisio fiind cel mai scump om din cele două loturi. Sumele publicate pe site-ul de specialitate transfermarkt.de au arătat motivul pentru care peninsularii au fost favoriţii meciului.


România s-a mai întâlnit până acum cu Italia în 16 rânduri, iar “tricolorii” au obţinut doar două victorii, ambele fiind înainte de Revoluţia din 1989. S-a înregistrat un rezultat de 1-0 în aprilie 1983, în preliminariile EURO, şi un scor identic într-un amical din martie 1989. Apoi, pentru noi a urmat declinul, indiferent că am întâlnit rivala în partide de calificare la turnee finale sau în simple teste de verificare.

Statistica nu a făcut decât să confirme valoarea italienilor, iar Iordănescu era conştient de acest fapt şi înaintea jocului de la Bologna. “Italia este la a şasea calificare consecutivă la un European, e campioană mondială şi are mulţi jucători de valoare”, a spus selecţionerul. Iar Cristi Săpunaru l-a completat: “Au şi un campionat puternic, Juventus a fost în finala Ligii Campionilor...vor avea un cuvânt greu de spus la Euro”.

Fundaşul Pandurilor ştia că Juve “oferă” fotbalişti şi la echipa naţională, iar unul dintre ei, Claudio Marchisio, este şi cel mai scump din toată echipa. Ca o comparaţie: mijlocaşul de 29 de ani costă 30 de milioane de euro, iar toată echipa noastră e însumată la 58.650.000 de euro, adică banii pentru un singur adversar pot cumpăra mai bine de jumătate din lotul “tricolorilor”.

Oricum, în tabăra rivală sunt mulţi fotbalişti preţuiţi la zeci de milioane de euro, iar Antonio Candreva şi Leonardo Bonucci sunt mărturii, primul fiind 27.000.000 de milioane de euro, iar al doilea cu un milion mai puţin. “Italia rămâne Italia, indiferent că e o formaţie în reconstrucţie. Are jucători valoroşi şi un campionat pe măsură”, a explicat şi Torje, românul care a activat în Serie A, la Udinese.

romania-nationala.jpg

Naţionala României e evaluată la aproape 60 de milioane de euro

 

 
 
Loading...