Ciprian Marica a fost unul dintre cei mai promiţători fotbalişti ai României, dar ceva s-a întâmplat cu el în ultimii doi ani. Cariera sa a luat-o pe o pantă descendentă din cauza unor transferuri proaste, dar şi a unor accidentări ghinioniste, iar acum a ajuns în pragul retragerii, deşi ar mai putea juca ani buni la nivel înalt.


Fostul fotbalist al lui Stuttgart şi Schalke 04 a bifat doar 14 meciuri din 2014 încoace, stând mai mult prin tribună după despărţirea de Getafe. Perioada Steaua, care trebuia să-l relanseze, l-a afundat de fapt şi mai mult, iar acum Marica nu ştie încotro s-o ia. N-a semnat cu nimeni în vară, deşi era sănătos medical, preferând să-şi piardă timpul la Mamaia, supraveghindu-şi afacerea pe care o deţine pe litoralul nostru. Acum pare din nou interesat de fotbal, dar nu prea ştie pe ce să pună mâna. De jucat nu prea mai are chef, pentru că nu e pregătit fizic şi nu mai pare motivat să tragă tare şi să se pună la punct, iar de antrenorat nu e interesat. Face nişte cursuri de manager sportiv prin Germania şi nu ştie care e viitorul său. "Am primit multe recomandări pentru acest curs şi sunt convins că mă va ajuta să ajung un manager sportiv profesionist. Sunt ceva discuţii acum, aşa că aştept. Este decizia mea, este una grea. Medical sunt ok, dar tot ce înseamnă pregătirea de dinainte de antrenament și de după este enormă, pentru că trebuie să am grijă de genunchi. Vreau să-mi regăsesc motivația”, declara Marica, în urmă cu două săptămâni.

Presa din Italia a anunțat la începutul acestei luni că Marica ar fi putut ajunge la Torino, unde ar fi fost coleg cu Joe Hart, dar mutarea nu s-a mai concretizat. Dinamo, Șahtior, VfB Stuttgart, Schalke, Getafe, Konyaspor și Steaua București sunt echipele la care a evoluat Ciprian Marica.

 
 
Loading...