Marica şi Olanda ne-au dus la baraj

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

România rămâne în cărţile calificării la Mondial! Succesul cu 2-0 obţinut aseară în faţa Estoniei, coroborat cu victoria cu acelaşi scor a Olandei în Turcia, a adus prezenţa „tricolorilor", după 12 ani, în barajul de calificare al un Campionat Mondial!

Conştienţi şi ei de importanţa partidei, jucătorii noştri au început meciul timoraţi. Drept dovadă, estonienii au avut primele două ocazii de gol, rezolvate cu brio de Tătăruşanu. Prima ocazie a României apare abia în minutul 25, atunci când Stancu a trimis peste poartă din 6 metri. Acelaşi jucător şi-a lyuat revanşa cinci minute mai târziu, scoţând un penalty, transformat cu sânge rece de Marica. Cum şi în Turcia era tot 1-0, dar pentru olandezi, barajul se vedea.

După pauză, am asista la acelaşi joc încâlcit al românilor, care, dacă ar fi jucat handbal, ar fi fost penalizaţi de multe ori cu joc pasiv. Dar toată lumea era liniştită, căci, la Istanbul, Olanda conducea deja cu 2-0. Abia în minutul 81, victoria noastră devine certă: acelaşi Marica, excelent servit de pe partea dreaptă de Măţel trimite cu capul în plasă, pecetluind o victorie mare cât o calificare. Deocamdată în baraj. Până la Mondiale mai e un singur pas.

simeon stalpnicul png

Fani. În mod absolut inexplicabil, la meciul cu Estonia, decisiv pentru calificarea în baraj, au asistat doar 18.852 de spectatori. Una dintre cele mai mici audienţe avute de echipa naţională într-un meci oficial pe „Arena Naţională".

Pentru că Piţurcă a cerut în mod expres ca rezultatul meciului Turcia - Olanda să nu fie anunţat la staţia stadionului, spectatorii au aflat rezultatul de la Istanbul doar de pe Internet. La fiecare gol al olandezilor, pe stadion izbucneau însă urale. De asemenea, Piţurcă a cerut ca şi plasmele de pe holurile stadionului să fie stinse pentru ca jucătorii să nu afle de undeva, înaintea terminării meciului, rezultatul din Turcia.

Fluierat. Stancu a fost singurul jucător fluierat de fani al meciul de aseară. O ratare a „Pisicii" din minutul 25, când a trimis peste poartădin 6 m, a stârnit un cor de huiduieli. La pauză, Stancu a fost înlocuit de Grozav.

Film. Fotbaliştii naţionalei au avut şi momente de linişte îninate de jocul cu Estonia. Pentru a-i mai scoate din atmosfera tensionată a partidei, selecţionerul le-a dat câteva ore libere elevilor săi, luni seara. "Tricolorii" au ales să meargă la mall Băneasa, la cinema. După vot, filmul câştigător a fost "The family - Malavita : O familie criminală".

Luni ne aflăm adversarul

Conform clasamentului FIFA pe luna octombrie 2013 care va fi dat publicităţii în zilele următoare, România nu va face parte din urna „favoritelor” la tragerea la sorţi a meciurilor de baraj (programată luni, 21 octombrie, la Zürich). Astfel, adversara tricolorilor se va alege dintre Grecia, Croaţia, Portugalia şi Suedia, echipe care şi-au câştigat locul în prima urnă. „Dubla” decisivă pentru calificarea la Mondiale se va disputa tur-retur, la 15 şi 19 noiembrie.

URNA 1

GreciaCroaţiaPortugaliaSuedia

URNA 2

UcrainaFranţaRomâniaIslanda

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net