Marius Şumudică se contrează cu bașkanul lui Gaziantep

Ultima actualizare:

    Marius ȘumudicăFoto: EPA-EFE
Marius ȘumudicăFoto: EPA-EFE

Cu toate că a adus-o pe Gaziantep în lupta pentru podium în prima ligă de fotbal a Turciei, Marius Șumudică nu are parte de o perioadă prea liniștită. Mai precis, acesta are o dispută cu patronul grupării pe tema remunerației sale. Antrenorul spune că i s-a cerut să accepte diminuarea salariului.

Într-un comunicat postat pe site-ul oficial, Gaziantep FK a anunţat că i-a propus lui Marius Şumudică un nou contract, actualul expirând în 30 mai 2021. “La finalul discuţiilor, s-a propus un nou acord, ţinându-se cont de condiţiile de pandemie, cu salariul mărit într-o anumită măsură, în conformitate cu bugetul clubului nostru”. Mai apoi, chiar după meciul cu Sivasspor (1-2), Şumudică a reacţionat: “Se spun multe despre mine în social media. Se spune că alerg după bani. Aş vrea ca Turcia să ştie că nu este adevărat. Dacă eram ahtiat după bani în acest moment aş fi fost antrenorul altei echipe. S-a spus că clubul mi-a propus un nou contract, cu un salariu mai bun, însă nu este adevărat. Am avut o şedinţă cu preşedintele, ieri (n.r. – vineri). A vrut micşorarea salariului meu cu 10 la sută. Nu pot accepta asta. (...) Este greu să continuăm astfel. Nu le-am dat un răspuns. Apoi au venit la mine şi mi-au propus 80.000 de euro în plus, iar aceşti 80.000 de euro să îi împart la opt oameni. Salariul meu este de 600.000 de euro. Nu înţeleg cum i se poate face o astfel de propunere unui antrenor care a obţinut succese. Iubesc această ţară şi vreau că continui în Turcia. Voi rămâne până la sfârşitul sezonului. Este dificil să lucrez cu oameni care nu mă respectă. Se vede ce am făcut eu aici. Retrogradează echipa de vor ca salariul să îmi scadă cu 10 la sută? Asta este răsplata pentru ce am făcut? Dacă dumneavoastră v-ar veni o propunere de micşorare a salariului aţi accepta. Eu privesc această propunere ca o jignire. Sunt aici pâbă la sfârşitul sezonului, apoi un ştiu ce va fi. Am respins oferta din Arabia Saudită. O să-mi sun soţia şi o să-i cer să trimită bani. O să ajut clubul”, a afirmat tehnicianul.”, a spus Șumudică, potrivit haberturk.com. Preşedintele lui Gaziantep FK, Mehmet Buyukekşi, n-a rămas nici el dator și a reacţionat la rândul său după declaraţiile lui Şumudică: “În fiecare săptămână, după fiecare meci, el vrea contract. Este posibil aşa ceva? Nu am cerut micşorarea salariului lui Şumudică. Antrenorul nostru ne costă 1,2 milioane de euro, dar el vrea de la noi 1,6 milioane de euro. Care antrenor din Turcia ia atât de mulţi bani? Inclusiv Fatih Terim, care a câştigat Cupa UEFA. Este posibil aşa ceva? Apoi iese la televizor şi spune: ‘Să ştie Turcia” De fapt Turcia să ştie aceste lucruri. Îşi asumă toate reuşitele. Este posibil aşa ceva?”, a spus Buyukekşi, potrivit haberturk.com.

Șumudică a fost criticat și de un fost arbitru

Tehnicianul român a intrat și în vizorul fostului arbitru Erman Toroglu, în prezent analist sportiv. “Antrenorul acesta este un teatru total. Nu am mai văzut aşa teatru. Ce crede că este aici? Du-te la arabi, ce cauţi aici? Se poate aşa ţigănie? Ei îmi dau asta, îmi dau 600, eu iau 600, ar trebui să iau 800... Mă scuzaţi, este ţigănie. Ce să spun, frate? Cu orice parte ţin este rău. Să spun cerşetor, hai să spun cerşetor...”, a spus Toroglu la A Spor, potrivit cotidianului Cumhuriyet citat de news.ro.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net