Măsuri în fotbal: în Anglia se va dezinfecta și terenul de joc

Ultima actualizare:

    Gazoanele din Anglia sunt îngrijite zilnicFoto: Guliver/ GettyImages
Gazoanele din Anglia sunt îngrijite zilnicFoto: Guliver/ GettyImages

Prevăzută pentru luna iunie, reluarea Premier League este discutată în cele mai mici amănunte în această perioadă. S-a pus la punct un adevărat protocol sanitar pentru revenirea la antrenamente.

BBC a intrat în posesia protocolului sanitar al Proiectului Restart, de reluare a antrenamentelor şi ulterior a campionatului de fotbal din Anglia, informează news.ro. Potrivit acestuia, cluburile au obligaţia să dezinfecteze mingile, fanioanele de la colţul terenului, jaloanele, porţile şi celelalte materiale folosite la pregătire, precum şi terenul, după fiecare antrenament.

Conducătorii cluburilor speră ca antrenamentele să poată fi reluate începând de luni. Într-o primă fază, jucătorii se vor antrena în grupuri mici, nu mai mulţi de cinci, în şedinţe de maximum 75 de minute. Măsurile de supraveghere incluse în îndrumări includ testarea de două ori pe săptămână, precum şi un chestionar zilnic înaintea antrenamentului şi verificarea temperaturii.

”Măsurile de control” recomandate includ ”igiena personală minuţioasă şi utilizarea echipamentului de protecţie personală, nicio adunare în zonele comune, inclusiv în camerele medicale şi sălile de fitness, dar fără a se limita la acestea”. De asemenea, jucătorii trebuie să călătorească singuri în maşină la şi de la locul de antrenament, iar interioarele vehiculelor trebuie curăţate regulat. Nu trebuie utilizate vehicule ale echipei şi nici transportul în comun.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net