Meci de 3,6 milioane de euro. CFR își poate asigura această sumă dacă va trece de Young Boys Berna

Ultima actualizare:

    Deac se va reîntâlni cu cei de la Young Boys BernaFoto: sportpictures.eu
Deac se va reîntâlni cu cei de la Young Boys BernaFoto: sportpictures.eu

Oamenii lui Marius Șumudică dispută în această seară, la ora 21.30, o confruntare extrem de importantă. Un succes îi menține în cursa pentru intrarea în cea mai importantă competiție fotbalistică a continentului la nivel de cluburi.

Oricum, indiferent de rezultatul de astăzi, campioana României are asigurată prezența în grupele Conference League. Ceea ce îi va aduce, din start, 2,94 milioane de euro. La care s-ar adăuga și primele de victorie a câte 500.000 de euro, dar și bonusul pentru o clasare între primele două locuri (3 milioane de euro).În situația în care va elimina Young Boys, CFR ar avansa încă un tur preliminar în Liga Campionilor și ar încasa, din start, cu 100.000 de euro mai mult. În această situație, formația transilvană ar avea asigurată participarea în grupele Europa League, ceea ce i-a aduce 3,6 milioane de euro. În plus, în aceastp competiție o victorie valorează 630.000 de euro, iar calificarea în faza eliminatorie ar însemna un câștig de peste 7 milioane de euro.Acest succes financiar n-ar fi și cel dintâi pentru CFR. În ediția trecută a cupelor europene, prin calificarea în gruopele Ligii Europa, clujeni au obținut 6,351 milioane de euro deși meciurile s-au disputat fără spectatori în contextul pandemiei. Iar cu un an înainte, câștigul a fost de circa 15 milioane de euro pentru campioana României.

Alibec nu va juca la Berna

Firește că având aceste perspective financiare, clujenii declară că sunt mobilizați și că vor face totul pentru a-și atinge obiectivele. Iar antrenorul Marius Șumudică este categoric: „CFR Cluj este singura echipă în momentul de faţă care joacă cu turul 3 pe masă, cu şanse de a accede în play-off-ul de Champions League, de la 0-0. Noi am jucat practic o repriză. Noi mergem la Berna să ne calificăm. Noi nu mergem la Berna ca victime, ne-am dus şi ne calcă Berna în picioare. Ok, se poate întâmpla, dar eu niciodată nu voi transmite jucătorilor acest mesaj. Eu mă duc la Berna să mă calific. Dacă voi putea, bine. Dacă vor fi mai buni ca noi, ok”, a spus Marius Șumudică după meciul câștigat (1-0) la Mioveni, iar apoi a precizat că Denis Alibec nu va juca la Berna. „Am citit că este gata să intre la Berna, nişte prostii mai mari... Denis Alibec nu va putea intra pe teren în următoarele zece zile, deci nu îl avem la Berna”.

Tehnicianul s-a referit și la programul aglomerat al formației clujene, nevoită să joace din trei în trei zile: „Ne-am dorit ca jocul cu Farul Constanţa, pe care îl vom disputa acasă, să-l amânăm o singură zi, de vineri pentru sâmbătă, având în vedere că ne întorceam de la Berna. Şi ne-a fost refuzată această cerere. Atunci cum să mă gândesc să amân jocul (n.r. - cu Mioveni), dacă eu nu am putut să-l duc 24 de ore mai târziu?”, a spus Șumudică.Transmis de Digi și Prima TV, meciul Young Boys Berna - CFR Cluj va fi arbitrat de o brigadă din Turcia, avându-l la centru pe Cuneyt Cakîr. Acesta va fi ajutat de compatrioţii săi Bahattin Duran şi Tarik Ongun. Rezervă va fi Alper Ulusoy. În caz că va trece de elvețieni, CFR va înfrunta pe învingătoarea disputei Slavia Praga – Ferencvaros (0-2 în tur). Iar dacă va pierde va întâni pe învinsa din meciul Șerif Tiraspol – Steaua Roșie Belgrad (1-1), în Play-Off-ul Europa League.

Elvețienii au pierdut ultimul meci de campionat

Adversară a CFR Cluj în preliminariile Ligii Campionilor, Young Boys Berna a pierdut (0-1), sâmbătă, în deplasare, cu FC Sion, în etapa a treia a campionatului Elveţiei. Unicul gol a fost marcat de Grgic, în minutul 24, din penalty. Mai apoi, după opt minute, Young Boys a ratat o lovitură de la 11 metri prin Sierro. Formația din Berna a evoluat în următoarea formulă: Faivre – Maceiras (Hefti, 78), Camara, Lauper, Lefort - Fassnacht, Rieder, Sierro (Aebischer, 59), Spielmann (Mambimbi, 46) – Kanga (Siebatcheu, 59), Elia (Sulejmani, 59). Young Boys se află pe locul 5 în clasament, cu 4 puncte, la 5 de liderul FC Basel.Liga Campionilor 2021/2022Turul 3 preliminarMeciurile de astăzi (10 august)Monaco - Sparta Praga (2-0 în tur)Glasgow Rangers - Malmo FF (1-2 în tur)Young Boys Berna - CFR Cluj (1-1 în tur)Șahtior Donețk - Racing Genk (2-1 în tur)Midtjylland - Eindhoven (0-3 în tur)Țerif Tiraspol - Steaua Roșie Belgrad (1-1 în tur)Ludogoreț - Olympiakos (1-1 în tur)Benfica - Spartak Moscova (2-0 în tur)Slavia Praga - Ferencvaros (0-2 în tur)Legia Varșovia - Dinamo Zagreb (1-1 în tur)Câștigătoarele promovează în Play-Off.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
fabrica DeLonghi jpg
image
image
image
image
image
image
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Bianca Ghelber (Facebook) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net