Meci de Europa, pregătire de judeţ!

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Ilie Stan a dat cu ochii de un infern alb când s-a întors din Antalya. Steliştii au făcut naveta Mogoşoaia-Herăstrău din cauza zăpezii care a acoperit terenurile de antrenamente.

Înainte de plecarea în cantonamentul în Antalya, antrenorul roş-albaştrilor era convins că echipa sa va elimina pe FC Twente din 16-imile Ligii Europa.

Datele problemei s-au schimbat între timp, iar olandezii sunt daţi ca favoriţi pentru această partidă inclusiv de casele de pariuri din lume.

Unul dintre motive e şi acela că, începând de sâmbătă, steliştii n-au mai efectuat nici un antrenament serios. Vremea de coşmar din România i-a dat planurile peste cap lui Ilie Stan, care a fost nevoit să improvizeze serios în privinţa pregătirii.

Dacă în primele zile roş-albaştrii s-au antrenat prin zăpezile bazei de pregătire de la Mogoşoaia, luni, steliştii au găsit o variantă de rezervă: un teren sintetic deţinut de Ioan Andone în parcul Herăstrău, care e acoperit cu un balon.

Chiar dacă de dimensiuni reduse şi cu un alt tip de gazon, elevii lui Stan s-au putut pregăti în condiţii mai bune contra 100 € pe şedinţă, asta deşi au fost nevoiţi să se schimbe în vestiarele de la Mogoşoaia.

Numai că minunea a ţinut doar o zi. Balonul a fost doborât ieri de ninsoare, astfel că roş-albaştrii au făcut cale întoarsă către terenurile de la Mogoşoaia. Singurul avantaj al bazei sportive de lângă Bucureşti e acela că are în dotare şi o sală de forţă modernă, unde jucătorii s-au străduit să-şi menţină tonusul pentru meciul cu olandezii.

În timp ce angajaţii săi se chinuiau să găsească soluţii pentru o pregătire decentă, patronul Gigi Becali a încercat să dea o lovitură de imagine, ajutând victimele ninsorii din România. Vestea a venit ca o lovitură pentru Stan & Co., care primiseră asigurări că se vor putea întoarce în Ghencea pentru pregătire.

Subordonaţii lui Becali, Valeriu Argăseală şi Teia Sponte, n-au reuşit totuşi să ajungă la un acord cu Ministerul Apărării Naţionale pentru a se întoarce pe vechiul stadion al echipei.

Coşmarul Stelei de dinainte de Twente, pe zile

Joi, 9 februarie - delegaţia Stelei s-a întors din cantonamentul din AntalyaVineri, 10 februarie - jucătorii au primit liber o zi de la Ilie StanSâmbătă, 11 februarie - fotbaliştii s-au antrenat pe terenul cu zăpadă de la Mogoşoaia, însă nu au putut rămâne în cantonament din cauza frigului din camereDuminică, 12 februarie - steliştii s-au întors la baza de pregătire de la Mogoşoaia încă de dimineaţă, unde au efectuat un antrenament de menţinere a tonusuluiLuni, 13 februarie - Ioan Andone i-a pus la dispoziţie lui Ilie Stan un teren sintetic acoperit de un balon în parcul HerăstrăuMarţi, 14 februarie - jucătorii au fost nevoiţi să se pregătească din nou la Mogoşoaia pentru că balonul care acoperă terenul lui Ioan Andone a fost dat jos din cauza zăpeziiMiercuri, 15 februarie - cel mai probabil, roş-albaştrii vor alege între baza de antrenament de la Mogoşoaia, unde au şi sală de forţă, şi terenul sintetic din Herăstrău pentru a se pregătiJoi, 16 februarie - elevii lui Ilie Stan vor fi scoşi la tradiţionala plimbare de dinaintea partidei, iar seara, de la 22.05, vor juca împotriva olandezilor de la Twente

Ultimele noutăţi de la Steaua- Twente

Olandezii se cazează la Marriott, se antrenează la Mogoşoaia. Delegaţia olandezilor va ajunge în România astăzi, în jurul orei 14.30, şi se va caza la Hotelul Marriot. Jucătorii lui FC Twente vor face antrenamentul de dinaintea partidei tot la Mogoşoaia, pentru ca terenul de pe „Arena Naţională" să fie protejat în vederea meciului.

Arbitrează un englez. UEFA a anunţat brigada care va conduce partida dintre Steaua şi Twente Enschede. La centru se va afla Mark Clattenburg, un englez recunoscut pentru greutatea cu care sancţionează jucătorii, iar asistenţi vor fi Darren Cann şi Jake Collin. Rezerva se numeşte Michael Oliver.

Dragomir mizează pe un stadion plin. „Dacă mă duc la meci, îmi iau nişte cizme de cauciuc şi îi voi face galerie Stelei. Oricum, la ora meciului o să fie totul deszăpezit, se va căra toată zăpada cu camioanele, parcările vor fi curăţate. Nici nu e nevoie să te duci cu maşina la meci", a spus preşedintele LPF.

Probleme de efectiv pentru FC Twente. Antrenorul Steve McClaren nu ştie încă dacă se va putea baza pe fundaşul stânga Tiendalli şi pe experimentatul mijlocaş Landzaat (35 de ani), ambii uşor accidentaţi.

Brama, cel mai galonat jucător al olandezilor. Al doilea căpitan al echipei, mijlocaşul Wout Brama, a fost schimbat din cauza unei accidentări în ultimul meci de campionat (2-3 cu Heracles), însă a revenit la antrenamente începând de ieri.

Dacă va juca mâine, Brama va deveni jucătorul lui Twente cu cele mai multe meciuri europene din istorie (47).

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net