Veşti proaste pentru iubitorii de fotbal care au aşteptat nerăbdători meciurile dintre echipele lor preferate! Preşedintele FIFA, Gianni Infantino, a anunţat că ia î calcul posibilitatea ca meciurile interţări care ar fi trebuit să se desfăşoare în luna martie să fie amânate din cauza epidemiei de coronavirus.


Epidemia de Coronaviurs i-a alarmat atât pe medici, oamenii de rând, dar şi pe autorităţile care încearcă să ia măsurile necesare pentru a opri răspândirea virusului care a făcut mii de victime în China. În Italia, focarul principal de coronavirus din Europa au fosr deja înregistrate peste 800 de cazuri de îmbolnăvire, iar numărul victimelor a depăşit cifra 20. În aceste condiţii, prioritatea preşedintelui FIFA nu mai este organizarea meciurilor internaţionale în luna martie, ci siguranţa generală. El a anunţat că ia în calcul posibilitatea ca meciurile să fie amânate pe termen nedeterminat în urma cazurilor confirmate de coronavirus. 

barbat_cu_masca.jpg

barbat cu masca
În Italia, numărul persoanelor infectate a ajuns la 821, iar cel al deceselor la 21
Foto: Gettyimages

"Sănătatea persoanelor este mai importantă decât orice meci de fotbal. De aceea trebuie să examinăm situaţia şi să sperăm că se va îmbunătăţi. Dacă meciuri trebuie amânate sau jucate fără spectatori, atunci aşa va fi", a declarat Infantino, aflat la Belfast, potrivit news.ro. 

Veniturile FIFA au crescut în ultimii ani

Preşedintele FIFA susţine că organizaţia pe care o conduce are acum o situaţie financiară "mai solidă" şi a subliniat creşterea veniturilor şi a rezervelor de la sosirea sa în post, în februarie 2016.

Veniturile Federaţiei Internaţionale au sporit, în ciclul 2015-2018, de la 4,6 miliarde de dolari la 6,4 miliarde de dolari, "într-o perioadă în care nimeni nu dorea să se asocieze cu FIFA", a declarat Infantino, adăugând: "Nu trebuie să ne fie ruşine că trebuie să dezvoltăm reţetele, aceasta este misiunea noastră". 

 

 
 
Loading...