Medicii au terminat autopsia lui Patrick Ekeng! Ce au aflat

Ultima actualizare:

    Doctorii au făcut investigații suplimentareFoto: Arhiva Click!
Doctorii au făcut investigații suplimentareFoto: Arhiva Click!

Medicii de la Institutul Național de Medicină legală au terminat autopsia lui Patrick Ekeng, luni (9 mai). Doctorii au decis să mai facă anumite investigații, înainte de a releva cazul morții. Camerunezul s-a prăbușit pe teren, vineri (6 mai), în timpul partidei Dinamo-Viitorul (3-3). Mijlocașul dinamovist a fost resuscitat timp de 90 de minute, dar medicii de la Spitalul de Urgență Floreasca nu au mai putut face nimic pentru el.

UPDATE 14: 40 Medicul legist Abdo Salem a declarat că Patrick Ekeng a murit din cauza unei afecțiuni cardiace. Medicii au decis să facă mai multe teste, printre care și un examen toxicologic. 

UPDATE 14:17 Legiștii au observat că Patrick Ekeng avea inima mărită, însă nu au stabilit cauza decesului. Nu au găsit leziuni care să conducă la stabilirea unei cauze preliminare a decesului, urmând să aștepte rezultatele de laborator, potrivit news.ro. La autopsia fotbalistului au fost prezenți ofițeri ai Serviciului Omoruri al Poliției Capitalei care lucrează la Anchetă, dar și un medic din Camerun. 

Potrivit gsp.ro, la ora 12:30, fratele lui Patrick Ekeng a părăsit sediul INML, fără să mai dea declarații jurnaliștilor. Marți (10 mai), urmează să ajungă și soția lui Ekeng în România. 

Fotbalistul ar fi avut inima foarte mărită, ceea ce indică o problemă cardiacă. Cu toate acestea, surse judiaciare au declarat pentru Mediafax că rezultatul autopsiei nu este revelant pentru a stabili cauza exactă a morții lui Patrick Ekeng. Deocamdată, nu au fost puse concluzii scrise șu urmeaxă, în regim de urgență, să fie făcute alte teste, printre care și un examen toxicologic. 

Dosar penal pentru ucidere din culpă în cazul morții lui Ekeng

Parchetul de pe lângă Tribunalul București a anunțat că a fost începută urmărirea penală în rem pentru ucidere din culpă, în cazul morții camerunezului Patrick Ekeng. În cadrul anchetei au fost ridicate mai multe probe, documente, dar și ambulanța care l-a transportat pe dinamovist, alte două ambulanțe aflate la stadion fiind examinate criminalistic.

Sunt analizate și înregistrările video care surprind momentul prăbușirii lui Ekeng pe teren și acordarea primului ajutor medical. Au fost ridicate documentele medicale întocmite la Spitalul Floreasca, precum și unele documente legate de organizarea meciului de vineri (6 mai). Sâmbătă (7 mai) au fost solicitate documente relevante în cauză de la factorii implicați în desfășurarea partidei Dinamo-FC Viitorul.

Anchetatorii urmează să stabilească, în urma audierulor, dacă echipajul de la Ambulanța Puls a intervenit cu întârziere, dacă mașina era echipată corespunzătoar cu toată aparatura necesară pentru resuscitare și intervenție în cazuri de urgență și dacă personalul medical era pregătit pentru astfel de situații.

Medicul echipei dinamoviste, Liviu Bătineanu, dar și personalul medicale de pe Ambulanța Puls cu care a fost transportat la spital Patrick Ekeng au fost audiați duminică (8 mai), la Poliția Capitalei. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
tractorul brasov jpg
image
image
image
image
image
image
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Rafael Nadal (EPA) jpg
Dinamo Poli Iasi (Sportpictures) jpg
Dan Petrescu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net