Medicii de la Urgență îi contrazic pe cei de la stadion. ”Ekeng nu a fost resuscitat decât la spital”

Ultima actualizare:

    DInamovistul a fost urcat pe targa fara masca de oxigenFOTO: Mediafax
DInamovistul a fost urcat pe targa fara masca de oxigenFOTO: Mediafax

Jucătorul dinamovist Patrick Ekeng, care s-a prăbuşit pe teren, a fost adus la Spitalul Floreasca în stop cardio-respirator, iar în ambulanţă nu i s-au făcut manevre de resuscitare, deși medicul echipei Dinamo și cei de pe ambulanță au susținut că jucătorului i s-a făcut masaj cardiac.

La Camera de gardă a spitalului s-au iniţiat manevrele de resuscitare care au durat aproximativ o oră şi 30 de minute, dar au rămas fără rezultat, fiind declarat decesul.

"Am primit un pacient în vârstă de 26 de ani, care s-a prăbuşit pe terenul de sport. A fost adus la noi cu ambulanţa, fără manevre de resuscitare, din câte ştiu. În stop cardio-respirator, la Camera de gardă s-au iniţiat manevrele de resuscitare care au durat aproximativ o oră şi 30 de minute şi aceste manevre au rămas, din păcate, fără rezultat. Pacientul a decedat”, a spus medicul Cristian Pandrea, d ela Spitalul de Urgență.

Întrebat dacă Patrick Ekeng putea fi salvat în situaţia în care ar fi fost făcute manevre de resuscitare, medicul a spus: „Nu pot să fac eu speculaţii, dar lucrurile s-au întâmplat aşa şi acesta a fost finalul”.

„Nu este prima oară când se întâmplă un astfel de eveniment pe terenul de sport, cauzele pot fi multiple şi ele vot fi revelate de examenul necroptic care se va efectua ulterior. Ne pare rău că nu am putut face mai mult şi exprimăm condoleanţe”, a mai spus medicul Cristian Pandrea.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net