Messi, 21 de luni de închisoare

Ultima actualizare:

    Messi este unul dintre  cei mai bine plătiţi  fotbalişti din lumeFoto: EPA
Messi este unul dintre cei mai bine plătiţi fotbalişti din lumeFoto: EPA

Veste şoc în fotbalul mondial! Atacantul argentinian Lionel Messi a fost condamnat în apel la 21 de luni de închisoare pentru fraudă fiscală. Din fericire pentru sud-american, nu va face nici o zi de puşcărie.

Condamnarea lui Messi a fost confirmată în apel, după ce în iulie 2016, Messi şi tatăl său au primit o pedepsă de 21 de luni pentru fraudă fiscală. Pedeapsa pentru tatăl lui Messi a fost micşorată de la 21 la 15 luni. Deoarece pedeapsa este mai mică de 24 de luni, nici unul dintre cei doi nu va fi încarcerat.

Desemnat de cinci ori cel mai bun fotbalist din lume, Messi şi tatăl său, Jorge Horatio Messi, au compărut, la 2 iunie 2016, în faţa unui tribunal din Barcelona, fiind judecaţi pentru evaziune fiscală. Lionel şi Jorge Horatio Messi au fost acuzaţi că au păgubit fiscul spaniol că suma de 4,1 milioane de euro, între 2007 şi 2009.

Potrivit legii spaniole, pedeapsa poate fi cu suspendare, dacă se situează sub doi ani, în cazul unor infracţiuni non-violente, aşa că jucătorul a scăpat de puşcărie. Dar trebuie să fie atent să nu încalce legile, pentru că atunci se va activa şi pedeapsa aceasta în cazul unei alte condamnări. 

Conform acuzaţiilor procurorilor, Messi s-a folosit de firme din Uruguay, Belize, Elveţia şi Marea Britanie pentru a evita plata taxelor către fiscul spaniol, din sumele încasate ca drepturi de imagine. Ancheta a început în 2013, când cei doi au acceptat să achite suma de 5 milioane de euro, ca plată reparatorie către statul spaniol.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net