Messi are 30 de goluri din lovituri libere! Alţi executanţi de legendă

Ultima actualizare:

    Lionel Messin e legendă pe Cam Nou şi catalanii nu-l scapă din mână cu orice costFoto Click!
Lionel Messin e legendă pe Cam Nou şi catalanii nu-l scapă din mână cu orice costFoto Click!

FC Barcelona a făcut aseară un nou pas greşit în campionatul Spaniei, catalanii obţinând doar o remiză, 1-1, pe terenul celor de la Villarreal. Ca urmare, Barcelona a picat pe locul trei în clasament, la 5 puncte de liderul Real Madrid, care are şi un meci mai puţin disputat.

În meciul de la Villarreal, golul Barcei a fost marcat de Lionel Messi, care a executat impecabil o lovitură liberă din afara careului. Sud-americanul a stabilit astfel o nouă bornă în cariera sa, acesta fiind cel de-al 30-lea gol reuşit din asemenea situaţii. 24 dintre aceste "libere" au fost semnate în tricoul Barcelonei, restul de 6 înregistrându-se în meciurile naţionalei Argentinei.

Fără teama de a greşi, Messi poate fi pus fără mari probleme într-un Top 10 al celor mai buni executanţi de lovituri libere din istoria fotbalului. Iată care ar fi ceilalţi:

-Ronaldinho: pe vremea când juca la Barcelona, brazilianul a reuşit performanţa de a da trei goluri din lovitură liberă într-un singur meci, cu Udinese.

-Alessandro Del Piero: execuţiile italianului sunt de neuitat, el înscriind chiar şi în poarta Stelei din lovitură liberă.

-Roberto Baggio: "Il Codino" a fost mereu o "sperietoare" atunci când îşi aşeza mingea în afara careului.

-David Beckham: ne aducem aminte cu plăcere de felul în care fostul internaţional englez trimitea mingea din lovituri libere. Dintr-o asemenea fază, Beckham şi-a calificat naţionala la CM 2002, cu un gol în ultimul minut contra Greciei.

-Gică Hagi: chiar şi topurile făcute de străini îl includ pe român printre cei mai buni executanţi de lovituri libere. De referinţă rămân golurile "Regelui" marcate la Galatasaray.

-Sinişa Mihajlovic: sârbul a marcat multe goluri memorabile în cariera sa direct din lovituri libere. Numai în campionatul Italiei a punctat de 28 de ori.

-Juninho Pernambucano: poate cel mai eficient executant de lovituri libere din istoria recentă a fost brazilianul cu care s-a întâlnit şi Steaua în Liga Campionilor. Juninho a marcat 75 de goluri în perioada petrecută la Lyon, 44 dintre aceste goluri fiind din lovituri libere. 

image
image
image
image
image
image
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Minge - fotbal
Dani Alves (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net