Cruyff, Platini, Van Basten. Din această seară, Leo Messi se poate alătura celor trei giganţi care au câştigat de trei ori prestigiosul trofeu „Balonul de Aur”, acordat anual celui mai valoros fotbalist din lume.


În mod normal, pentru 2011, ancheta comună a revistei franceze France Football şi a celor de la FIFA nu poate avea alt învingător decât argentinianul-minune de la Barcelona.

Pe hârtie, Messi concurează cu marele său rival, Cristiano Ronaldo, şi cu colegul de echipă Xavi, însă cărţile par să fie deja făcute în favoarea sud-americanului.

Lipseşte doar anunţul oficial, care va fi făcut astăzi, în jurul orei 21.00, în cadrul unei spectaculoase gale programate la Zürich.

De altfel, anticipând rezultatele finale, Cristiano Ronaldo şi Jose Mourinho (în concurenţă cu Pep Guardiola pentru titlul de antrenorul anului) au preferat să rămână la Madrid, sub pretextul meciului pe care Realul îl va juca mâine în Cupa Spaniei, cu Malaga.

În schimb, catalanii au deplasat în Elveţia tot ce au mai bun, cu Messi în frunte.

Ca în fiecare an, „Balonul de Aur" se acordă pe baza voturilor selecţionerilor, căpitanilor echipelor naţionale şi jurnaliştilor din toate cele 208 ţări afiliate la FIFA.

 
 
Loading...
Citeste tot despre: