Messi și Ronaldo, cei mai bogați fotbaliști din lume în 2019. Cât au câștigat

Ultima actualizare:

    Rivali de o viață, Messi și Ronaldo rămân vedetele fotbalului mondialFoto: Guliver/ GettyImages
Rivali de o viață, Messi și Ronaldo rămân vedetele fotbalului mondialFoto: Guliver/ GettyImages

Fotbaliștii de top se numără printre sportivii care câștigă cei mai mulți bani. Dar iată care au fost jucătorii cel mai bine plătiți din lume anul trecut. S-au luat în considerare atât salariile, dar și bonusurile, contractele publicitare sau alte surse de venit.

Chiar dacă nu mai sunt jucătorii cel mai bine cotați din lume, Lionel Messi și Cristiano Ronaldo conduc detașat în topul câștigurilor pe 2019, realizat de cei de la France Football în primăvara acestui an. Lider este argentinianul, cu nu mai puțin de 135 de milioane de euro intrați în cont prin toate metodele posibile: salariu, bonusuri, contracte publicitare sau procentaj din vânzările de echipamente cu numele lui. El este urmat, la doar 13 milioane de euro, de eternul său rival, Cristiano Ronaldo. Portughezul a făcut câteva milioane bune și din postările pe Instagram, acolo unde este de departe cel mai urmărit fotbalist din lume. Ca o dovadă suplimentară că cei doi super-jucători sunt cei mai mediatizați din lume, ei sunt singurii care au trecut granița psihologică a 100 de milioane de euro.

Al treilea în acest clasament este brazilianul Neymar, care a demonstrat că și dacă stai mai mult accidentat tot îți umpli conturile, dacă aio mediatizare foarte puternică. El a devenit în 2019 mai bogat cu 98 de milioane de euro.

Cum diferența dintre locurile 3 și 4 este imensă, de peste 55 de milioane de euro, putem spune fără probleme că cele trei staruri au luat tot ”caimacul” în materie de reclame anul trecut, pentru că de fapt de acolo vine grosul banilor pentru ei. Iar acest lucru este și mai vizibil când adunăm sumele câștigate de Messi, Ronaldo și Neymar și cele obținute de ceilalți 7 fotbaliști din Top 10. Cei trei au strâns împreună 355 de milioane de euro, în vreme ce restul de 7 nici nu s-ar apropiat de această sumă. Încasările acestora totalizează 243 de milioane de euro!

Un alt paradox al acestui top este dat de faptul că valoarea de piață a jucătorilor nu are nici o legătură cu cea de marketing. Pentru că pe locul 4, cu un total de 40 de milioane de euro, îl avem pe Gareth Bale, cel care dă petrecere când este titular la Real și de care spaniolii încearcă să scape de doi ani.

De asemenea, surprinde clasarea, pe locul 7, a veteranului spaniol Andres Iniesta, care este singurul reprezentant din Top 10 care evoluează în afara Europei. El este legitimat la formația japoneză Vissel Kobe și a strâns 35 de milioane de euro.

Chiar dacă Premier League este considerat cel mai puternic și mai bănos campionat din lume, acesta nu are decât un singur reprezentant în acest top, pe Rasheem Sterling, de la Manchester City. Acesta a adunat 34,5 de milioane de euro, dar mare parte din bani vin din salariu, căci contractele publicitare au fost foarte puține în cazul lui.

Cel mai mare paradox al acestei ierarhii e reprezentată de situarea, pe locul 10, a francezului Kylian Mbappe. El este în acest moment cel mai bine cotat fotbalist din lume de către cei de la transfermarkt, cu o cotă de 180 de milioane de euro. La începutul lunii martie, jucătorul lui PSG avea o valoare chiar mai mare, fiind singurul cotat la 200 de milioane de euro, dar pandemia de coronavirus a dus la scăderea automată cu 10% a cotelor tuturor jucătorilor sub 22 de ani și cu 20% a celorlalți. Poziționarea lui Mbappe este încă o dovadă că în marketing-ul sportiv imaginea și capacitatea de a atrage fani de pe toate palierele contează mult mai mult ca valoarea strictă a jucătorilor.

Clasamentul câștigurilor pe 2019

1. Lionel Messi (Barcelona) 135

2. Cristiano Ronaldo (Juventus) 122

3. Neymar (PSG) 98

4. Gareth Bale (Real Madrid) 40

5. Antoine Griezmann (FC Barcelona) 39,5

6. Eden Hazard (Real Madrid) 36

7. Andres Iniesta (Vissel Kobe) 35

8. Raheem Sterling (Man. City) 34,5

9. Robert Lewandowski (Bayern) 30

10. Kylian Mbappe (PSG) 28

NOTĂ: Sumele sunt în milioane de euro

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net