Messi spune adio naționalei

Ultima actualizare:

    Messi a marcat  55 de goluri  pentru naţionala  Argentinei
Messi a marcat 55 de goluri pentru naţionala Argentinei

La două zile de când a devenit cu un an mai bătrân, împlinind 29 de ani, Leo Messi a contribuit decisiv la eşecul Argentinei din finala ediţiei centenare a Copa America.

Argentina a fost învinsă la penalty-uri de Chile, cu 4-2, după ce după 120 de minute scorul fusese 0-0. La loviturile de departajare, „pumele” au fost trădate chiar de Messi. Chilienii au executat primii şi au ratat prin Vidal. Leo putea să-şi aducă echipa în avantaj, dar a tras tare şi peste poartă. Ulterior, chilienii n-au mai ratat nici o lovitură, însă Argentina a făcut-o prin Biglia. Cu Messi în echipă însă, naţionala sud-americană a bifat patru eşecuri în ultimul act, 2007, 2015 şi 2016 (Copa America) şi 2014 (Campionatul Mondial).

Alţi 6 jucători vor să renunţe

„Pentru mine, capitolul echipei naţionale s-a încheiat. Decizia este luată”, a anunţat starul argentinian la finalul partidei cu Chile. Messi cocheta mai demult cu această idee, nemulţumit de faptul că toate eşecurile echipei sunt puse în spatele său, dar acum a afirmat răspicat că nu mai e cale de întors. În 11 ani petrecuţi la echipa naţională, el a jucat 113 meciuri şi a marcat 55 de goluri, fiind golgheterul all-time al naţionalei ţării sale. Decizia lui Messi provoacă însă un cutremur de proporţii în naţionala Argentinei. Alţi şase jucători de bază vor să facă acelaşi lucru şi să renunţe la tricoul alb-albastru.  Este vorba despre Mascherano, Aguerro, Lavezzi, Di Maria, Higuain şi Biglia.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net