Într-un interviu pentru publicațiile elvețiene ”24 Heures” şi ”Tribune de Geneve”, Michel Platini (62 de ani) a declarat că ar vrea să dispară Comisia de Etică a FIFA, precizând că singurul scop al acesteia este să contribuie la înlăturarea oponenţilor conducerii forului.


Fostul preşedinte al UEFA a cerut FIFA să-i ridice suspendarea pe 4 ani din orice activitate legată de fotbal, însă forul mondial a lăsat să se înţeleagă că nu o va face. Platini și-a justificat cererea prin faptul că justiţia elveţiană a anunţat că francezul nu este urmărit penal, pentru că ar fi încasat, în 2011, în mod nejustificat, două milioane de dolari din partea forului mondial, condus atunci de Sepp Blatter.

Michel Platini a fost găsit vinovat de conflict de interese de către Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS), după ce a primit fără justificare două milioane de dolari de la FIFA, plată aprobată de preşedintele forului mondial, Joseph Blatter, în 2011. Francezul a fost suspendat pentru opt ani în decembrie 2015 de justiţia internă a FIFA. Suspendarea a fost redusă în apel la şase ani, apoi la patru ani de către TAS.

Francezul a contestat decizia TAS la Tribunalul federal elveţian, care însă a menţinut hotărârea forului sportiv de la Lausanne. Michel Platini va putea reveni în activitatea fotbalistică la finalul anului 2019.

Loading...