Mihai Neşu: «Copiii bolnavi ca mine vor putea face recuperare gratuită»

Ultima actualizare:
Copiii cu probleme neurologice vor primi ajutor în viitorul complex
Copiii cu probleme neurologice vor primi ajutor în viitorul complex

Fostul fotbalist orădean Mihai Neşu şi-a propus să adune donaţii în valoare de 3 milioane de euro pentru realizarea unui proiect unic în România destinat copiilor cu probleme neurologice grave.

Greu încercat de soartă, Mihai Neşu, fostul fotbalist care a rămas paralizat după un accident teribil suferit chiar pe teren, nu conteneşte să-i ajute pe alţi oameni aflaţi în situaţii dificile. Acum, orădeanul a lansat o campanie de strângere de fonduri pentru a realiza primul complex de recuperare medicală caritabil din România, scrie adevarul.ro.

Ansamblul, numit de iniţiator „un oraşel al speranţei“, ar fi destinat copiilor cu probleme neurologice grave, care vor face terapie în apă, cu animale şi cu plante, iar părinţii se vor putea caza alături de ei în schimbul unor contribuţii reduse. 

Campania se numeşte „Cred în minuni“, iar beneficiarii ar fi copii de până la 18 ani cu suferinţe similare celei a lui Mihai Neşu.

Fostul fotbalist este ţintuit într-un scaun cu rotile de peste 8 ani, în urma unui accident la coloana vertebrală suferit în timpul unui antrenament al echipei olandeze FC Utrecht, acolo unde românul era legitimat ca jucător.  

Neşu a explicat că spaţiul în care funcţionează de 4 ani actualul centru de recuperare din Oradea, pe care l-a amenajat tot el, este închiriat şi are lipsuri mari.

Se asigură zilnic terapia pentru 70 de copii, însă doar opt pot fi îngrijiţi în acelaşi timp, spaţiul fiind mic, amenajat la parterul unui bloc. Pentru terapii neconvenţionale, se fac parteneriate cu un hotel şi cu un centru de echitaţie din apropierea oraşului.

În plus, centrul este acreditat doar pentru copiii de până la 14 ani, după care nu toţi au posibilitatea să continue tratamentul extrem de costisitor.

Noul complex le va asigura terapiile copiilor până la 18 ani. Coordonatorii ONG-ului au găsit deja un teren de două hectare în localitatea orădeană Cihei, pe care speră să-l achiziţioneze în cel mai scurt timp, din donaţii.


    Copiii cu probleme neurologice vor primi ajutor în viitorul complex
Copiii cu probleme neurologice vor primi ajutor în viitorul complex

Viitorul complex de recuperare se va numi „Sfântul Nectarie“ şi este conceput să poată primi 300 de copii. Va fi dotat cu săli de hidroterapie, echipamente pentru Therasuit Therapy (costum de benzi elastice care ţine corpul pacientului într-o poziţie cât mai apropiată de cea normală), kinetoterapie, psihopedagogie, logopedie, terapie horticolă şi terapie cu animale.

„Pacienţii vor putea învăţa să cultive plante şi să gătească pentru ca, după ce împlinesc 18 ani, să poată fi angajaţi chiar în centru, fie ca fermieri, îngrijitori de animale sau chiar în bucătărie, la restaurantul pe care urmează să-l construim tot în cadrul complexului“, explică Iulia Bărcăuan, directorul Fundaţiei „Mihai Neşu“.

Deschiderea, proiectată în 2021

Fostul fotbalist şi-a propus ca în 2021 centrul de recuperare să fie deschis pentru prima serie de copii. Pentru ca visul să devină realitate, însă, el are nevoie de 3 milioane euro. Orice român care doreşte să ajute poate s-o facă trimiţând un SMS la 8844 cu textul „CRED“, virând astfel 2 euro lunar.

„Am iniţiat campania pe 1 decembrie şi de atunci am primit peste 9.000 de mesaje. Dacă reuşim să strângem 180.000 de mesaje, în 10 luni vom strânge banii necesari“ , a declarat Mihai Neşu, iniţiatorul campaniei „Cred în minuni“.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net