Ministru al Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe a declarat la Digi 24 că „sunt șanse destul de mici” ca meciurile din ediția 2019/2020 a Ligii 1 la fotbal să se mai joace cu spectatori în tribune. De asemenea, în viitorul apropiat doar 10% din capacitatea stadioanelor va fi ocupată. Ultima etapă, atât în Play-Off, cât și în Play-Out este programată în 1 august.


Demnitarul a explicat și de ce porțile stadioanelor vor rămâne închise la meciurile de fotbal disputate în România, până în august: „Şansele sunt destul de mici pentru că, din păcate, cifrele pandemiei au revenit la cote îngrijorătoare. Din păcate, gradul de conformare voluntară sau responsabilitatea sunt la cote minime. Spunea chiar ieri ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, că celor care nu respectă condiţiile impuse de instituţii probabil li se va suspenda autorizaţia de funcţionare. Mult aşteptata relaxare de la 1 iulie a fost amânată, pe bună dreptate. Nici noi, în sport, nu facem niciun fel de excepţie. Ne dorim, atât noi, cât şi cluburile, spectatorii. Există o aşteptare publică evidentă pentru aceste meciuri de fotbal, pentru toate competiţiile sportive cu spectatori, dar trebuie să avem răbdare şi precauţie. Momentul în care vom decide reluarea competiţiilor cu spectatori cu siguranţă va fi unul în care cifrele vor fi la cote minime sau să tindă către zero. Toate ţările din Uniunea Europeană au aceste măsuri restrictive.  Nu bucură pe nimeni acest lucru, dar, evident, toţi trebuie să ţinem cont de această pandemie. Spectacolele sportive sunt evenimente cu risc ridicat epidemiologic.  Practic, sunt adunări publice la care pot participa mii de oameni. De aici şi această îngrijorare şi această restricţionare a accesului spectatorilor pe stadioane”.
Ministru Stroe a spus că s-a lucrat deja la un scenariu şi la o posibilitate legală şi practică de a asigura spectatori pe stadioane. ”Acest lucru va intra în vigoare doar în momentul în care nu vom mai avea această pandemie. Va fi un număr redus. Cifrele pe care lucrăm se situează undeva la zece la sută din capacitatea stadioanelor din România, cu rezervare prealabilă. Am explicat modul în care se va face accesul controlat pe stadioane. Modul în care se vor aşeza cu respectarea extrem de atentă a locului fiecăruia, rezervat online. Dar numai în condiţiile în care cifrele pandemiei vor fi foarte, foarte mici, în care se va vedea o descreştere", a spus ministrul la Digi24.

Loading...