O ţară distrusă de război şi cu milioane de refugiaţi poate obţine, astăzi, biletele la turneul final din Rusia de anul viitor.


Atunci când s-au tras la sorţi cele două grupe din a treia fază a preliminariilor asiatice, toate ţările aflate în urne şi-au dorit să pice cu Siria. O echipă fără mari vedete care n-avea nici avantajul terenului propriu (a jucat „acasă“ în Malaysia) era considerată o pradă uşoară, o furnizoare de puncte pentru pretendentele la calificare. Şi chiar aşa părea într-o serie din care, pe lângă Iran şi Siria, au mai făcut parte Coreea de Sud, cu opt calificări consecutive la Mondiale, Qatar, gazda turneului final din 2022, dar şi China, care, ulterior, l-a pus selecţioner pe Marcello Lippi, oferindu-i un salariu anual de 20 de milioane de euro!

Siria a dat însă toate calculele peste cap! Astăzi, când sunt programate ultimele meciuri din grupele asiatice, trupa pregătită de necunoscutul Ayman Hakeem e pe locul 3, de baraj. Iar dacă următoarele două condiţii vor fi îndeplinite, Siria va prinde locul 2 în grupă şi va obţine prima ei calificare din istorie la Cupa Mondială:

*Câştigă, la Teheran, în faţa unei naţionale a Iranului deja calificată.

*Coreea de Sud nu câştigă în deplasarea de la Taşkent, în faţa Uzbekistanului.

 

 
 
Loading...
Citeste tot despre: