Dinamo Kiev s-a impus cu 1-0 pe terenul lui Șahtior Donețk. Numit antrenor al grupării din capitala Ucrainei în vara trecută, Mircea Lucescu a mai făcut un pas spre titlul de campion al țării est-europene. Gruparea pregătită de el s-a impus cu 1-0 pe terenul rivalei Șahtior Donețk, în runda cu numărul 22. Unicul gol a fost marcat de De Pena, în minutul 34, din penalty. Dinamo Kiev este lider în clasament, cu 55 de puncte, în timp ce Şahtior ocupă locul doi, cu 45 de puncte. Echipa lui „Il Luce” mai are nevoie de o victorie pentru a-și asigura matematic primul titlu după cinci ani.


Antrenor la Şahtior Doneţk în perioada 2004-2016, Mircea Lucescu şi-a felicitat jucătorii după acest succes: „Mi-a fost greu să organizez jocul lui Dinamo într-o perioadă atât de scurtă şi să obţin rezultate, dar am reusit. Din punct de vedere uman, îmi este greu să joc împotriva lui Şahtior. Aceasta nu este o răzbunare. Este exclus aşa ceva”, a declarat românul potrivit site-ului lui Dinamo Kiev. Antrenorul a subliniat organizarea bună în apărare a jucătorilor săi.  „Astăzi a fost un meci în care Şahtior, având jucători foarte abili, puternici individual, a controlat bine mingea, dar noi am jucat într-un mod organizat defensiv. Ştiam totul despre ei, le-am spus jucătorilor tot ce vor face. Ne-am apărat foarte bine şi practic nu le-am permis să-şi creeze ocazii periculoase lângă poarta noastră”. 
Lucescu a precizat că le este „recunoscător băieţilor mei şi în vestiar le-am spus că au respectat tot ce am pregătit, tot ce le-am cerut să facă în cursul pregătirii acestui meci. După meci, i-am felicitat pe jucători şi le-am spus: bravo, vă mulţumesc pentru jocul defensiv, pentru modul în care m-aţi ascultat, pentru cât de inteligent aţi jucat meciul, dar după ce aţi câştigat mingea, nu mi-a plăcut cum aţi continuat. Mai este de lucru. Încrederea lipseşte uneori, dar azi a fost din cauza unui anumit stres provenit din importanţa meciului. Acest lucru a afectat pregătirea şi jocul. Au aşteptat victoria foarte mult şi de foarte mult timp. Este întotdeauna dificil să rămâi pe primul loc. Individual, nu putem ajunge la tehnica brazilienilor, ci trebuie să creştem prin relaţii, înţelegere reciprocă, prin interacţiune. Trebuie să controlăm mingea în mod colectiv", a concluzionat Lucescu

 
 
Loading...