Mircea Rednic iese la atac: ”Eu am plătit motorina autocarului”

Ultima actualizare:

    Mircea RednicFOTO: Sportpictures.eu
Mircea RednicFOTO: Sportpictures.eu

Fără victorie în campionat de la 1 august, Dinamo stă pe un butoi de pulbere. Meciul de acasă, de vineri, contra nou-promovatei FCU Craiova poate detona încărcătura, sau ar putea să mai aducă o săptămână de liniște relativă la echipă. Cu 24 de ore înaintea meciului, antrenorul Mircea Rednic a susținut o conferință de presă destul de tensionată.

Acuzat de un număr tot mai mare de fani că de când a venit singurul lucru schimbat la echipă este numărul jucătorilor străini, antrenorul dinamovist a trecut întâi la atacul prin scuze: ”Văd că cineva acuză că Rednic şi Mureşan... Noi vrem binele echipei, că n-am venit... Puteam să stau şi eu cu Andone în Spania. Mie îmi plăcea umezeala, puteam să stau în Belgia. Noi am venit să ajutăm, dar în perioada asta se găsesc greu jucători. În iarnă, ok, la ce le oferim noi vor veni jucători, dar nu titulari, pentru că cei care sunt titulari nu vin. Vor veni cei care nu joacă la echipele lor şi vor să vină la un club unde pot juca, dar avantajul e că s-au antrenat. Cei care au venit în perioada asta, au fost liberi de contract, nu s-au antrenat şi nu au mai jucat din aprilie. Lucrurile sunt clare, sunt nişte etape pe care trebuie să le respecţi. Jucătorii ar trebui să aibă o reacţie de orgoliu, să aibă mai multă ambiţie să le arate celor care îi contestă că nu e aşa. Ok, schimbi antrenorul, dar rămân cam aceiaşi jucători. La meciul cu Rapid din Liga a III-a, am trimis opt jucători, Rapid a trimis un singur jucător, Ioniţă, care ne-a dat gol. Noi am trimis opt jucători de la echipa mare şi au fost bătuţi de Rapid. Sunt jucători care nu au încă experienţă, nu au valoarea să joace acum la prima echipă. Iar jucătorii care au venit acum, trebuie să am răbdare cu ei. În afară de Torje, care s-a integrat foarte bine, aşa cum aştepta toată lumea de la el, restul mai au nevoie de... Şi domnul Mureşan a adus o parte din jucători, şi eu am adus, deci avem interesul ca aceşti jucători... Suntem în aceeaşi oală”.

Apoi, după aceste scuze, a încept să-i certe pe fani, scoțând în față problemele cu banii pe care le are clubul și modul în care el le-a rezolvat: ”Care fani? Acelaşi fan care şi critică jucătorii şi îşi dă cu părerea. Știe el că noi nu am avut bani să plătim motorina să facem două deplasări la Buzău şi la Ploieşti? El ştie că autocarul nu avea asigurare şi a trebuit Rednic să plătească şi motorina și asigurarea? El ştie că Rednic a renunţat la o parte din salariu ca să închiriem patru maşini? El ştie că deplasarea viitoare o plăteşte tot Rednic, că nu avem bani? E normal să fiu criticat că nu avem rezultate şi oamenii îşi doresc mai mult. Mă surprinde că de când am venit eu, DDB-ul, din punct de vedere financiar şi al acţiunilor, a scăzut. Chiar acum când avem mai multă nevoie, pentru că v-am spus care sunt problemele. Oricum, ei au făcut un efort mare de tot. Dinamo continuă în Liga I pentru că s-au implicat. Am un respect deosebit pentru ei”, a mai spus Rednic, în conferința de presă de ieri.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net