Mircea Sandu, diagnosticat cu cancer a doua oară

Ultima actualizare:

    Mircea Sandu
Mircea Sandu

Fostul președinte al Federației Române de Fotbal (FRF), Mircea Sandu, a trecut prin noi clipe dificile. La 11 ani de la operația de cancer de colon, el a fost operat de cancer la plămâni!

Conform celor de la gsp.ro, ”Nașul” a descoperit tumoare la plămâni la un control de rutină, boala nedându-i vreun semn. El se afla în Franța, la fiica lui, Raluca, atunci când a mers la medic la insistențele soției, pentru un control de rutină făcut în urmă cu două luni. Medicii i-au spus că, din fericire, tumoarea a fost descoperită într-o fază incipientă și poate fi extirpată în totalitate printr-o operație imediată. Care a fost efectuată acum două luni, tot la Nisa, de medicii care acum 11 ani, în 2009, l-au operat pe fostul internațional de cancer la colon.

Conform aceleiași surse, intervenția chirurgicală a fost un succes, astfel că Mircea Sandu, ajuns acum la 68 de ani, nu a mai avut nevoie de chimioterapie sau radioterapie.

În 2009, Mircea Sandu a fost operat de cancer de colon

Situația a fost mult diferită de prima operație de cancer, cea la colon, suferită în urmă cu 11 ani. Atunci, ”Nașul” a trăit câteva luni cumplite, așa cum avea să recunoască într-un interviu pentru ”Gazeta Sporturilor”: ”Am făcut și chimioterapie și radioterapie. Apoi, m-a operat un doctor specializat în transplant de ficat. Nu mi-a fost bine vreun an de zile. Vai de capul meu. Acum sunt OK, mă mișc, mă bucur de copii și de nepoți”, a spus fostul șef al FRF.

Mircea Sandu a explicat cum a scăpat cu viață din încercarea din 2009

El a explicat și care a fost norocul de a scăpa cu viață: a descoperit boala din primele momente și s-a tratat în Franța, nu în România. De altfel, el făcea lunar naveta România – Franța pentru a merge la tratament. Totul l-a costat 100.000 de euro: ”Am descoperit boala într-un stadiu incipient, plus că nici nu se compară tratamentul din România cu cel pe care l-am făcut în străinătate. Acolo, când îmi dădeau să beau cocktailul ăla, se duce direct la țintă și vindecă, zdrobește tumoarea și distruge metastaza. În trei luni de tratament, am distrus o metastază de la 5 centimetri până la un centimetru”, a mai spus el pentru sursa citată.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net