Acuzat de Direcţia Naţionale Anticorupţie (DNA) că a primit mită peste 720.000 de lei, de la două persoane, una fiind reprezentanta unei societăţi de avocatură, pentru ca Federaţia Române de Fotbal (FRF) să încheie cu acea societate două contracte de asistenţă juridică, fostul preşedinte FRF Mircea Sandu şi soţia acestuia au fost trimişi în judecată.


Procurorii din cadrul DNA – Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie - au dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor Mircea Sandu, la data faptelor preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal, pentru luare de mită, şi Elisabeta Sandu, soţia acestuia, pentru complicitate la luare de mită. În rechizitoriu, se arată că, în 2 octombrie 2009, Mircea Sandu, ca preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal, beneficiind de ajutorul soţiei sale Elisabeta Sandu, a primit cu titlu de mită suma de 724.000 de lei, de la două persoane fizice, una fiind reprezentanta unei societăţi de avocatură. "Banii respectivi au fost primiţi de inculpat pentru ca Federaţia Română de Fotbal să încheie cu societatea de avocatură două contracte de asistenţă juridică, aspect materializat prin semnarea celor două documente la data de 20 octombrie 2009. În baza acestor contracte, în cursul anului 2011, societatea de avocatură a obţinut de la Federaţia Română de Fotbal suma de 11.705.626 lei", arată DNA, într-un comunicat de presă transmis marţi.

În cauză s-a dispus instituirea măsurii asiguratorii a sechestrului penal asupra unor bunuri imobile ce aparţin celor doi inculpaţi. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bucureşti, cu propunere de a se menţine măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

 
 
Loading...