Mircea Sandu a condus fotbalul românesc timp de 24 de ani, dar cele mai mari probleme a început să le aibă după retragerea din activitate. Acuzaţiile pentru diferite infracţiuni curg val, „Naşu” nefiind bine achitat într-o speţă, că i se găseşte alta!


Preşedintele FRF din perioada 1990-2014 s-a prezentat ieri împreună cu avocatul său la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie în calitatea de suspect de luare de mită şi spălare de bani. Mai exact, procurorii DNA îl acuză pe Sandu că, în anul 2009, în timpul celui de-al cincilea mandat al său la Casa Fotbalului, a primit 724.000 de lei mită de la reprezentanţii unei societăţi de avocatură, pentru ca FRF să încheie cu respectivii două contracte de asistenţă juridică. 

Cei aproximativ 150.000 de euro ar fi fost încasaţi prin contul soţiei sale, Liza Sandu, aceasta fiind şi ea parte învinuită în acest dosar. „Naşu” va alterna însă drumurile la DNA, cu cele la DIICOT, în vizorul cărora a intrat luna trecută. Mai exact, Sandu este acuzat şi de Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism pentru spălare de bani şi delapidarea fondurilor FIFA, în timpul construcţiei bazei de pregătire de la Buftea. Dacă va fi găsit vinovat, fostul fotbalist, acum în vârstă de 64 de ani, va face ani grei de închisoare.

A fost achitat pentru dezafilierea Craiovei

 

Problemele cu DNA vin la nici o săptămână după ce Mircea Sandu şi fostul preşedinte al LPF, Dumitru Dragomir, au fost achitaţi de Curtea de Apel Bucureşti în procesul intentat de Adrian Mititelu pentru dezafilierea Universităţii Craiova. Şi în acest caz i-a trecut glonţul pe la ureche fostului şef al FRF, căruia procurorii îi ceruseră şi îi obţinuseră la prima instanţă 10 ani de închisoare cu executare şi plata unor despăgubiri uriaşe. În ceea ce-l priveşte pe Sandu, laţul pare să se strângă însă tot mai mult!

 
 
Loading...