Mirel Rădoi: „Cine câștigă meciul România - Honduras devine favorit la locul 2 în grupă”

Ultima actualizare:

    Fotbaliștii români au avut puțin timp să pregătească turneul olimpicFoto: frf.ro
Fotbaliștii români au avut puțin timp să pregătească turneul olimpicFoto: frf.ro

Echipa de fotbal a României va fi prima reprezentantă a noastră care va intra în competiția olimpică de la Tokyo. Ea va înfrunta mâine (joi, 22 iulie), la 14.00 (ora României), reprezentativa Honduras. Meciul va fi transmis în direct pe TVR, Eurosport și Radio România Actualități. Antrenorul Mirel Rădoi a spus că mai sunt două posturi unde trebuie să desemneze jucătorii titulari.

Cum lotul plecat în Japonia a avut puțin timp de pregătire comparativ cu majoritatea formațiilor participante la turneul olimpic, iar în el au fost incluși jucători noi comparativ cu CE U21 din 2019, selecţionerul nu era hotărât, ieri, în totalitate în privinţa unsprezecelui de start din meciul cu Honduras. "Mai avem două posturi de clarificat pentru titularizare. În rest ştim echipa pentru mâine (n.r. - astăzi). În mare, însă, cunoaştem echipa de start, în urma rapoartelor noastre, în urma pregătirii din ţară şi de aici, din Japonia. După rapoartele fizice pe care le avem, vom păstra principiile noastre de joc. Dar va trebui să alternăm momentele când facem presing şi când ne retragem”, a spus Rădoi, care a subliniat că în Japonia este „o temperatură diferită, o umiditate mult mai mare, iar jucătorii nu sunt la cel mai înalt nivel de pregătire, fireşte. Totuşi, aşa a fost şi înainte de Euro U21 din 2019. Am fost echipa cu cele mai puţine zile de pregătire şi cel mai mic coeficient UEFA şi am devenit surpriza competiţiei. Sper să se întâmple la fel", a spus el, într-o conferinţă de presă.

Honduras e o echipă care se deschide

Rădoi a catalogat echipa Hondurasului ca fiind una formată din jucători foarte tehnici în compartimentele din față: "După cele 10 partide disputate de Honduras pe care le-am analizat, pot spune că e o echipă care are automatisme foarte bune pentru dezvoltarea jocului în zonele 2 şi 3, dacă o laşi să paseze. În schimb, este o echipă care în momentul posesiei se deschide. Aşa că dacă reuşim să recuperăm mingea foarte sus o putem prinde dezorganizată. Honduras are jucători foarte creativi de la mijloc în sus, dinamici. În ultima treime încearcă să creeze ocazii doar prin calitatea fotbaliştilor, fără automatisme şi principii. Caută un-doi-uri sau şuturi, situaţii de unu contra unu pentru dribling. În plus, ce face Honduras şi e important pentru orice echipă, termină foarte repede orice acţiune. E un lucru de învăţat pentru că, dacă pierzi mingea şi acţiunea nu e terminată, rişti să fii prins de adversar", a afirmat tehnicianul.Selecționerul consideră că favorita Grupei B este Coreea de Sud, în timp ce marea necunoascută o reprezintă Noua Zeelandă. "Coreea de Sud e favorită la locul 1 în această grupă pentru că a avut nevoie de mai puţin timp să se adapteze la fusul orar. Cunoaște particularităţile acestei zone unde jucăm, formează un lot foarte competitiv şi puternic. Totodată, selecţionerul ei este foarte bun. Celelalte trei echipe cred că ne vom lupta pentru poziţia secundă în grupă. Practic, cine câştigă în meciul Honduras - România are foarte mari şanse să termine pe locul 2 în grupă. Dar Noua Zeelandă poate fi marea surpriză. Se cunosc foarte puţine informaţii despre această echipă. În platforma de monitorizare video există doar două partide amicale disputate de aceasta, iar din acele partide doar un jucător e în lotul de aici", a mai spus el.

Jucătorii nu pot ieși nici măcar la o plimbare

Component al echipei olimpice, Mario Dulca s-a plâns de condiţiile din Japonia: "E o presiune care trebuie să recunoşti că nu e deloc plăcută. Să stai tot timpul închis în hotel. Să faci zilnic teste. Dar ne-am obişnuit deja în ultimii doi ani. Poate cu rămânerea doar în hotel nu eram chiar obişnuiţi. Ne-am fi dorit măcar o plimbare, dar ne gândim doar la meciul de mâine, ne adaptăm. Suntem o echipă tânără şi venim de departe, dar chiar dacă favorită e Coreea de Sud în grupă, nu e deja câştigătoarea grupei. Noi vom lupta pentru şansa noastră pentru că se califică mai departe două echipe. Suntem motivaţi şi vom încerca să avem un parcurs cât mai lung în competiţie", a declarat mijlocașul. 

Programul meciurilor din grupa tricolorilor

Astăzi (joi, 22 iulie)

Noua Zeelandă – Coreea de Sud (ora locală 17.00, Kashima)Honduras – România (ora locală 20.00, 14.00 în România, Kashima)Duminică, 25 iulieNoua Zeelandă – Honduras (ora locală 17.00, 11.00 în România, Kashima)România – Coreea de Sud (ora locală 20.00, 14.00 în România, Kashima)Miercuri, 28 iulieRomânia – Noua Zeelandă (ora locală 17.30, 11.30 în România, Sapporo)Coreea de Sud – Honduras (ora locală 17.30, 11.30 în România, Yokohama)

Lotul echipei de fotbal a României pentru JO Tokyo 2020

Portari: Marian Aioani (Farul Constanţa), Mihai Popa (Astra), Ştefan Târnovanu (FCSB)

Fundași: Andrei Raţiu (Villarreal / Spania), Ricardo Grigore (Dinamo Bucureşti), Andrei Chindriş (FC Botoşani), Virgil Ghiţă (Farul Constanţa), Alexandru Paşcanu (Ponferradina / Spania), Radu Boboc (Farul Constanţa), Florin Ştefan (liber de contract)Mijlocași: Andrei Ciobanu (Farul Constanţa), Marius Marin (Pisa / Italia), Marco Dulca (Chindia Târgovişte), Alexandru Dobre (Dijon / Franţa), Valentin Gheorghe (Astra), Ion Gheorghe (FC Voluntari), Tudor Băluţă (Brighton / Anglia), Antonio Sefer (Rapid București), Ronaldo Deaconu (Gaz Metan)Atacanți: George Ganea (Farul Constanţa), Andrei Sîntean (Hermannstadt).

image
image
image
image
image
image
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net