Aflat la izolare după ce a fost depistat pozitiv cu Sars-CoV-2, Mirel Rădoi nu a putut fi prezent la reunirea echipei naționale. Cu toate acestea, reprezentativa de fotbal a țării noastre se pregătește sub coordonarea selecționerului prin intermediul tehnologiei. Rădoi a împlinit ieri, 40 de ani, motiv pentru care jucătorii i-au transmis „La mulți ani!


Pe site-ul frf.ro a fost prezentat cum se desfășoară, practic, acest proces:
• Programul detaliat pentru fiecare zi de cantonament al acestei acțiuni din martie era deja de mult elaborat și fixat de selecționer împreună cu staff-ul său.
• În fiecare zi, dimineața, are loc o ședință tehnică a staff-ului cu participarea prin Zoom a selecționerului, unde se fixează planul de antrenament pentru ziua respectivă. În fiecare seară are loc o nouă ședință tehnică a staff-ului cu participarea selecționerului prin platforme online, cu prilejul căreia se analizează randamentul din timpul antrenamentului.
• Antrenamentele tricolorilor sunt transmise live către Mirel Rădoi printr-o cameră video conectată la laptop. Mai mult, la finalul ședințelor de pregătire, selecționerul primește și înregistrarea integrală a antrenamentului.
• Ședințele de analiză video cu toți jucătorii sunt conduse de Nicolae Dică și colegii săi din staff, dar selecționerul participă live la acestea. Discuțiile individuale ale lui Mirel Rădoi cu jucătorii se fac prin intermediul platformelor online.
• În plus, prin telefon și alte platforme de comunicare, fiecare din membrii staff-ului fixează permanent cu selecționerul diferite aspecte legate de activitățile conexe ale lotului (organizare, logistică, modificări de program etc.)
Pe de altă parte, se speră în revenirea lui Mirel Rădoi, existând posibilitatea ca acesta să se afle pe bancă încă de la partida cu Macedonia de Nord în cazul în care testele efectuate zilele acestea vor avea rezultat negativ.

 
 
Loading...