Mită de 220.000 de euro pentru judecătoarea din Dosarul Transferurilor?

Ultima actualizare:

    Cristi Borcea
Cristi Borcea

Lovitură de teatru: judecătoarea Geanina Terceanu, cea care a dat soluţie de achitare tuturor inculpaţilor în prima fază din "Dosarul Transferurilor", ar fi primit, conform Mediafax, o mită uriaşă pentru a da acest verdict. Ulterior, în urma rejudecării, toţi inculpaţii au fost condamnaţi!

Judecătoarea Geanina Terceanu ar fi primit mită 220.000 de euro, în perioada 2009 - 2012, pentru a da o soluție de achitare în dosarul Transferurilor, au declarat pentru Mediafax surse judiciare. În biroul judecătoarei de la Tribunalul București au loc percheziții coordonate de procurorii DNA.

Totodată, la sediul DNA, au fost aduși Cristi Borcea și frații Ioan şi Victor Becali pentru a fi audiați în acest dosar. Aceștia au fost aduși din Arestul Poliției, unde au fost transferați, miercuri, din penitenciar, unde își execută pedepsele primite în dosarul transferurilor de judecători.

Geanina Terceanu a decis achitarea tuturor celor opt inculpați din dosar, în 3 aprilie 2012. Decizia a fost contestată de procurorii DNA la Curtea de Apel București, care în 12 noiembrie 2012, a dispus pedepse între trei și opt ani de închisoare, cu suspendare sau cu executare.

Ulterior, Înalta Curte a decis rejudecarea cauzei, motivând că judecătorii de la CAB au respins toate probele cerute, nu i-au ascultat temeinic pe cei opt oameni de fotbal acuzaţi şi a dispus condamnarea pe probe în baza cărora fuseseră anterior achitaţi, de Tribunalul București.

În urma rejudecării, tot la Curtea de Apel Bucureşti, toți inculpații au primit, în martie 2014, pedepse cu executare: Cristian Borcea şi Ioan Becali, câte şase ani şi patru luni, Victor Becali, la patru ani şi opt luni, Gheorghe Copos, trei ani şi opt luni, Mihai Stoica, trei ani şi şase luni, Gheorghe Neţoiu și Jean Pădureanu, câte trei ani şi patru luni, și Gheorghe Popescu, trei ani, o lună şi zece zile. Dintre aceştia, Jean Pădureanu, Gheorghe Popescu şi George Copos sunt deja în libertate.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net