Extrem de căutat de turiștii care vizitează Londra, Muzeul Madame Tussauds are, de zilele trecute, un nou locatar. Este vorba despre statuia lui Mohamed Salah.


Fotbalistul lui FC Liverpool a trecut pe acolo pentru a-și vedea sosia din ceară. Iar cel care a devenit cel mai bun marcator din Premier League, cu 7 goluri, a rămas impresionat de asemănarea cu aceasta. Mohamed Salah s-a întâlnit pentru prima dată cu echipa de artişti de la muzeu în ianuarie 2020, când i s-au făcut sute de fotografii şi i s-au luat numeroase măsurături pentru realizarea statuii. “Este o binecuvântare să fiu recunoscut şi imortalizat astfel. Nu mi-a venit să cred când am stat alături de mine. Este ca şi cum m-aş uita în oglindă. Abia aştept să văd ce părere au fanii”, a declarat jucătorul. 
Fondat în 1835, de către artista franceză Marie Tussaud, muzeul cuprinde statuile multor personalități din toate domeniile de activitate. Doar dacă ne mărginim la sport îi putem aminti pe Andre Agassi, Mohamed Ali, Usain Bolt, Olga Korbut, Jonah Lomu, Lionel Messi, Jose Mourinho, Tiger Woods, Lewis Hamilton și Jonny Wilkinson.

 
 
Loading...