„Mondialul” Penedo îi aduce lui Dinamo 87.500 de euro

Ultima actualizare:

    Portarul panamez este singurul jucător din Liga 1 care va merge la turneul final din Rusia, iar pentru asta FIFA va răsplăti gras echipa lui de clubFoto Click!
Portarul panamez este singurul jucător din Liga 1 care va merge la turneul final din Rusia, iar pentru asta FIFA va răsplăti gras echipa lui de clubFoto Click!

Naţionala României nu s-a calificat la Campionatul Mondial din Rusia, dar fotbalul mioritic mai atinge o bornă negativă! Campionatul nostru intern va trimite la competiţia din 2018 doar un jucător, Jaime Penedo, portarul panamez al lui Dinamo. Iar trupa din Ştefan cel Mare va culege roadele unei investiţii minime!

Goalkeeperul din Panama a semnat cu alb-roşii în iulie 2016 şi nici nu bănuiau „câinii” ce afacere bună au făcut. Pe lângă faptul că Penedo a venit gratis, după rezilierea contractului cu costaricanii de la Deportivo Saprissa, acesta n-a cerut decât câteva mii de euro drept primă de instalare şi un salariu la fel de modest. Acum, portarul în vârstă de 36 de ani e gata să producă alţi bani buni pentru Dinamo! Cu Penedo titular în 13 meciuri, Panama s-a calificat pentru prima dată în istoria ei la un Campionat Mondial, iar FIFA va premia cu vârf şi îndesat această performanţă. Din suma totală pe care o vor încasa Federaţia din America Centrală va ciuguli şi echipa de club a portarului, care se va alege cu 3.500 de euro pentru fiecare zi pe care Penedo o va petrece anul viitor în lotul Panamei pentru Cupa Mondială. Calculând realist, pentru cele 10 zile în care se va disputa faza grupelor şi cele 15 de pregătire, de dinainte de turneu, pe care FIFA de asemenea le recompensează, se ajunge la suma de 87.500 de euro, bani care vor intra fără niciun efort în conturile trupei din Ştefan cel Mare. Desigur, cifra câştigată de români pe spatele lui Penedo poate creşte dacă panamezii continuă surprizele şi la Mondial şi se califică în fazele eliminatorii. Foarte interesant este faptul că Dinamo nu va trebui să împartă această sumă cu nimeni, asta pentru că fotbalistul a jucat doar în „Groapă” pe parcursul întregilor preliminarii din zona CONCACAF.

Penedo a venit gratis la Dinamo, în 2016

Şi asta dintr-o mare întâmplare care a făcut în vara anului trecut să se ajungă la aducera lui Penedo! Cerniauskas a plecat atunci în Cipru, iar la Dinamo mai rămăsese doar Laurenţiu Brănescu, care s-a accidentat în startul pregătirilor. Atunci, alb-roşii au căutat repede un portar cu experienţă şi s-au uitat prin CV-urile trimise de impresari. Le-a plăcut de Jaime pentru că tocmai jucase la Copa America şi pentru că era liber de contract. L-au adus chiar dacă acesta nu avea treabă cu fotbalul european, exceptând scurtele aventuri la Cagliari şi Osasuna B, Penedo jucând în carieră doar pentru cluburi din America Centrală şi de Nord, printre care Los Angeles Galaxy, Arabe Unido, din Panama sau CSD Municipal, din Guatemala. Pentru Dinamo, acesta a prins 31 de meciuri în toate competiţiile, dar a oscilat prestaţiile de excepţie cu gafele de începător!

Are doi copii cu frumoasa Angie

Jaime Penedo este în afara terenului un tip foarte familist şi cu picioarele pe pământ. În februarie 2003, pe când avea doar 22 de ani, eroul Panemei s-a căsătorit cu iubita lui din copilărie, Angie, şi împreună au doi copii. Cu toţii locuiesc acum în Bucureşti, dar soţia lui Penedo nu s-a acomodat încă. Ea se plânge constant pe reţelele de socializare că îi e foarte dor de restul familiei care trăieşte în America Centrală. Cel mai rău îi e probabil când în România e iarnă, iar în Caraibe e vară şi cald.


    Familia Penedo, fericită şi la Bucureşti, deşi tânjeşte non-stop după plajele caraibieneSursa Foto: Instagram
Familia Penedo, fericită şi la Bucureşti, deşi tânjeşte non-stop după plajele caraibieneSursa Foto: Instagram

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
tractorul brasov jpg
image
image
image
image
image
image
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Rafael Nadal (EPA) jpg
Dinamo Poli Iasi (Sportpictures) jpg
Dan Petrescu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net