Mulţescu îl laudă pe Alibec, dar îi critică jocul de cap: "Face stop pe nas, ca morsa"

Ultima actualizare:

    Tehnicianul va încerca azi s-o oprească din drumul spre podium pe Craiova, echipa formată de el în Oltenia în sezonul 2016-2017. În acest obiectiv se abzează pe atacantul săuFOTO: Sportpictures.eu
Tehnicianul va încerca azi s-o oprească din drumul spre podium pe Craiova, echipa formată de el în Oltenia în sezonul 2016-2017. În acest obiectiv se abzează pe atacantul săuFOTO: Sportpictures.eu

Craiova a câştigat partida cu FCSB sub vegherea lui Ilie Balaci, trecut la îngeri în chiar dimineaţa confruntării de duminică. Oltenii se tem însă ca după acest succes să nu urmeze o cădere emoţională care să le saboteze infernala deplasare de la Giurgiu. Iar Gigi Mulţescu abia aşteaptă să-i dea o lecţie celui care l-a înlocuit în urmă cu doi ani pe banca alb-albaştrilor.

Fostul internaţional român a calificat Craiova în Liga Europa şi a creat nucleul trupei care de câţiva ani nu ratează play-off-ul Ligii 1. Chiar înaintea dublei de senzaţie cu AC Milan, Mulţescu a fost schimbat surprinzător şi în locul său a fost pus la masa plină cu bucate Devis Mangia. E limpede că veteranului în vârstă de 66 de ani nu i-a picat prea bine această nedreptate, mai ales că de atunci nu şi-a mai găsit altă echipă până cu câteva săptămâni în urmă când l-a înlocuit pe Marius Măldărăşanu la Astra. Astfel, Mulţescu e disperat să-i dea o palmă, nu atât italianului de pe banca oltenilor, cât mai ales patronului Mihai Rotaru. Iar omul de la care speră să obţină această răzbunare e Denis Alibec, nonconformistul atacant pe care l-a ridicat în slăvi înaintea duelului cu Craiova. „Nu-l văd jucând numai în Turcia. Este un jucător aproape complet. Singurul minus este lovitura de cap.

Alibec, arma letală a Astrei

Îi e frică, aşa am înţeles. În copilărie s-a lovit la cap şi îi e frică să mai dea cu capul. Dacă îi vine mingea, dă, în duel cu un apărător. Dar altfel nici nu are rost. Ce să facă cu ea? O opreşte pe nas ca morsa? Nu are rost să se expună. Îl văd peste tot jucând, şi în Spania, Germania, Italia. Poate nu Anglia că e puţin mai dur, dar joacă şi acolo”, a declarat Mulţescu. Devis Mangia e pregătit pentru o primire ostilă, dar nu crede că e un dezavantaj faptul că omologul său a lucrat în trecut cu mulţi dintre actualii „studenţi”. „Astra e o echipă bună pe faza de apărare şi cu jucători foarte buni pe tranziţia pozitivă. Nu cred că vom avea spaţii mari. Au jucători cu viteză, jucători buni precum Alibec sau Llullaku. Pentru noi urmează trei meciuri într-o săptămână, pentru că e şi Cupa, aşa că e normal să menajăm puţin jucătorii. Dar trebuie să avem continuitate, clasamentul este scurt şi continuitatea este un lucru foarte important. Nu este un dezavantaj că antrenorul Astrei îi cunoaşte pe mulţi dintre jucătorii noştri. Pentru că şi jucătorii noştri îl cunosc foarte bine pe el”, a spus tehnicianul italian.

Gardoş e pe linie moartă şi la Craiova

Astra – Craiova se va disputa fără câţiva jucători cu nume din cele două echipe. Dacă de la gazde vor lipsi din cauza unor accidentări portarul Plamen Iliev, închizătorul Filip Mirzljak, și mijlocașul de bandă Silviu Balaure, la olteni nu-şi va face apariţia Florin Gardoş. Din păcate, acesta e o dezamăgire şi la alb-albaştri, care l-au exclus din lot. ”În acest moment, Gardoş este out! Acest jucător nu ne poate ajuta acum mai mult decît o fac Kelic și Dinkor. Nu din rațiuni medicale a fost exclus, ci din motive tehnice”, a spus Devis Mangia despre fostul jucător al lui Southampton.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ianis Hagi Captura TV jpg
image
image
image
image
image
image
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Bianca Ghelber (Facebook) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
FCSB Rapid (Sportpictures) jpg
FotoJet (25) jpg
Zinedine Zidane (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net