Mutu, arbitru în lupta pentru titlu

Ultima actualizare:

    Adi Mutu a jucat puţin pentru ASA, preferând postul de “secund”
Adi Mutu a jucat puţin pentru ASA, preferând postul de “secund”

Sezonul trecut Astra a făcut cărţile pentru titlu. În penul-tima etapă, giurgiuvenii au trecut acasă de ASA, formaţie care a pierdut atunci fotoliul de lider, steliştii având avans de două puncte.

Acum, roata s-a întors, iar mureşenii, conduşi de pe margine şi poate şi din teren de Adi Mutu, au şansa să decidă ei unde trimit medaliile de campioni. În ultima etapă ASA joacă pe tren propriu cu Steaua şi e foarte posibill ca rezultatul acelui meci să fie decisiv pentru stabilirea ierarhiei finale în Liga 1.

Duelul dintre Steaua şi Astra ar putea fi decis de la distanţă de ASA
Duelul dintre Steaua şi Astra ar putea fi decis de la distanţă de ASA

Toată lumea vede în Astra şi Steaua singurele potenţiale campioane. Cu un avans de patru puncte în faţa celor din Ghencea, înaintea derbiului lor cu Dinamo, terminat aseară după închiderea ediţiei, băieţii lui Marius Şumudică s-au ferit să spună că îşi doresc câştigarea Ligii 1. A făcut-o însă preşedintele lor, Dani Coman, cel care a anunţat că obiectivul Astrei s-a schimbat odată cu intrarea în play-off şi că giurgiuvenii ţintesc titlul. De partea cealaltă, steliştii nu concep să nu se impună şi în acest sezon, iar gândurile lor se leagă doar de titlu şi de meciurile din Liga Campionilor. Dincolo de jocul direct, care va avea loc săptămâna viitoare, e foarte posibil ca liderul sezonului 2015-2016 să se decidă chiar în finalul returului, aşa cum s-a întâmplat şi anul trecut. Lucrurile sunt un pic schimbate totuşi faţă de 2015. Atunci se luptau ASA şi Steaua, iar Astra a fost echipa care a arbitrat bătălia şi care a trimis, practic, cu o etapă înainte de final, trofeul spre Ghencea. Giurgiu-venii au învins acasă pe ASA, 3-1, Steaua şi-a câştigat partida, astfel că aveau două puncte avans faţă de mureşeni. A venit însă momentul revanşei, poate, pentru ASA, pentru că în ultima etapă a acestui campionat întâlnesc Steaua. E foarte posibil ca băieţii lui Mutu, mai mult în postura de antrenor fără licenţă în ultimele etape, decât de cea de jucător, să fie determinanţi în stabilirea campioanei.  Există şi varianta coaliţiei dinamovisto-rapidiste, în dauna rivalilor de-o viaţă din Ghencea. Dacă se va ajunge ca meciul de la Târgu Mureş să fie decisiv, ne-am putea gândi că ASA va trage tare pentru Astra, având în vedere ”rădăcinile” dinamoviste ale lui Mutu, N’Doye, Ţucudean, sau cele rapidiste ale lui Marius Constantin şi Ciolacu.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net