Petrolul a transferat în ultima pauză competiţională două nume mari, dar care au dezamăgit în egală măsură. Totuşi, unul este în stare de negare şi îi dă mâna să-l analizeze pe celălalt.


Ianis Zicu, pentru că el este victima, n-a avut un retur deloc bun la Ploieşti, unde a jucat şapte meciuri fără să înscrie vreun gol. Forma sa e clar la pământ şi nici măcar Răzvan Lucescu n-a reuşit să-l resusciteze. Culmea, analiza lui în mass media nu este făcută de conducere, ci de către colegul său de echipă, Adrian Mutu.

Deşi „Briliantul" nu spune până la urmă lucruri urâte despre Zicu, surprinde totuşi faptul că atacantului îi dă mâna să vorbească despre mijlocaş, când el însuşi a fost mult sub ce se aştepta lumea de la el, înscriind un gol, şi acela din penalty, în doar cinci meciuri în tricoul galben-albastru. „La nivel psihologic, Zicu nu e chiar bine, are nevoie de noi, de o încurajare.

Probabil că şi-ar dori să înceapă să marcheze, să dea pase importante. El rămâne un jucător important pentru Petrolul. Noi suntem alături de el. La anul vom face tot ce ne stă în putinţă să cucerim campionatul", a spus Mutu, luându-şi probabil în serios rolul de căpitan de echipă şi lider de vestiar. Afirmaţiile „Briliantului" au fost completate de cele ale antrenorului.

„Este un fotbalist care se implică total pe perioada antrenamentelor, cu nişte calităţi excepţionale, dar are această hibă de a nu fi un caracter puternic. Simte nevoia ca lângă el să fie mereu cineva care să-l susţină. Dar, într-un viitor foarte scurt, va fi un jucător exponenţial în Liga 1", a spus şi Răzvan Lucescu.

 
 
Loading...