Adi Mutu nu a impresionat ca jucător al celor de la ASA, a bifat două meciuri şi zero goluri, dar s-a „remarcat” eliminându-l pe tehnicianul Grigoraş. Cu banca goală, şefii l-au instalat pe omul care se ocupa de portari, Fekete, ca „principal”, însă Mutu a fost cel care a condus de fapt echipa la antrenamentele de săptămâna trecută şi în meciul contra trupei din Botoşani, câştigat cu 1-0.


Antrenorul Petre Grigoraş nu a rezistat decât două etape la Târgu Mureş, Adi Mutu îndepărtându-l fiindcă nu era titular. Primul pas a fost făcut la meciul cu CFR, când, schimbat după doar o oră de joc, atacantul a început să dea indicaţii tacticede pe bancă, în timp ce adevăratul antrenor nu se manifesta. După duelul cu ardelenii din Gruia, Grigoraş a fost demis oficial, fiindcă vestiarul era pierdut oricum, Mutu fiind unul dintre lideri. Fără opţiuni şi cu duelul cu Botoşani în apropiere, şefii l-au pus în acte pe Carol Fekete, însă „Briliantul” a devenit principalul de pe bancă, iar secunzii au fost „greii” lotului.

16-sport-_n8a5488.jpg

Cu Mutu pe bancă din postura de antrenor, ASA s-a calificat în play-off

În săptămâna premergătoare confruntării cu moldovenii, una decisivă pentru calificarea în play-off, Adi Mutu s-a implicat total în viaţa echipei. „Veneam de la ora opt dimineaţa la club. E o altă meserie, e mult mai complicată. Mi-am dorit ca la ora meciului să nu am nimic pe conştiinţă... că aş fi putut face ceva şi n-am făcut”, a spus Mutu, el urmând şi cursurile Şcolii Federale de Antrenori, de azi începând un nou modul pentru examenul de licenţă.

„Pentru meciul cu Botoşani au făcut echipa, Mutu, Mureşan şi Stăncioiu, noi doar am asistat. S-au consultat, s-au contrat, dar în mare părerile au fost apropiate şi iată că aşa s-a făcut echipa”, a spus preşedintele clubului, Bogdan Mara. J

ucătorul de 37 de ani a surprins când la primul său meci ca antrenor l-a exclus din teren…pe atacantul Mutu: “M-am antrenat parţial, mai mult am urmărit şedinţele de pregătire şi împreună cu staff-ul am decis că e mai bine să nu intru. Era important ca echipa să joace în play-off, ca Mutu să joace în play-off, nu în play-out”.

Interesant e că şefii se vor baza pe acelaşi “staff tehnic” şi pentru meciul de miercuri, din semifinalele Cupei României cu CFR, urmând ca apoi să ia în calcul lista cu posibili înlocuitori. Deşi pare că Mutu a renunţat la lupta pentru convocarea la Euro, adevărul e că obiectivul său e acelaşi, iar mai nou, colegii glumesc cu el în vestiar: “Mi-au zis că dacă nu ajung ca jucător la Euro, să ajung ca antrenor”.

«Ţucu-gol» de Euro

Atacantul George Ţucudean, cel care a înscris unicul gol al jocului cu Botoşani, şi a dus practic echipa în play-off-ul Ligii I, e monitorizat intens de cei de la naţională. În funcţie şi de evoluţiile sale din mini-campionatul cluburilor ce se luptă pentru titlu, „Ţucu-gol” ar putea fi surpriza din lotul pentru Euro. În ofensivă Iordănescu şi secunzii săi nu duc lipsă de soluţii, oameni ca Andone sau Marica fiind printre favoriţi, însă evoluţiile bune ale atacantului de la ASA l-ar putea propulsa în lotul pentru turneul din Franţa.

 

 
 
Loading...