Mutu, Marica, Niculae şi Tamaş s-au întors degeaba!

Ultima actualizare:

    Ciprian Marica. Atacantul Stelei  nu a reuşit să îşi  creeze situaţii  de a marca
Ciprian Marica. Atacantul Stelei nu a reuşit să îşi creeze situaţii de a marca

Liga I a fost în această iarnă o ţintă a numelor româneşti grele care lâncezeau prin străinătate. N-a fost însă vorba de dragoste sinceră, ci doar de interes. Cu toţii speră să prindă lotul pentru turneul final din Franţa, iar campionatul intern li s-a părut cel mai scurt şi mai neted drum spre acest obiectiv. Primul meci îi contrazice însă grav pe cei patru oportunişti.

Adrian Mutu a prins o repriză pentru ASA în uvertura cu Pandurii Târgu Jiu şi ne-a făcut să ne luăm cu mâinile de cap. Intrat la 1-0 pentru oaspeţi ca un adevărat salvator, „Briliantul” nu s-a evidenţiat cu nimic, ba dimpotrivă. Dacă nimeni nu se aştepta ca atacantul de 37 de ani să facă vreo risipă de efort, Grigoraş şi ai lui sperau măcar într-o sclipire a jucătorului. Aceasta n-a venit, iar Mutu a mai stricat şi o lovitură liberă din poziţie ideală, pe care a confiscat-o cu tupeu şi a executat-o jenant. Asta spre deziluzia tribunelor şi a lui N’Doye, Mureşan sau Brandan, care anul trecut au marcat goluri importante din afara careului.

Daniel Niculae, un alt veteran care speră să mai trăiască pe viu un Campionat European înainte să se retragă din activitate, a dat-o în bară la debut. Fostul rapidist a jucat slab pentru Astra în egalul cu CFR, în care a ratat exasperant sub privirile lui Marius Şumudică. Niculae a fost victima zicalei care spune că atunci când îţi doreşti prea mult un lucru, cel mai probabil vei eşua, şi a încheiat fără nici o realizare notabilă, giurgiuvenii fiind salvaţi de golurile lui Boldrin. 

Şi pentru atacantul de 33 de ani, prezent la ultimul European al României, din Austria şi Elveţia 2008, turneul din Franţa tinde să devină o obsesie cu sfârşit tragic.

Marica putea să-şi rupă genunchiul la debut

Mai aşteptată ca redebutul lui Mutu, om în care oricum îşi pun foarte puţini speranţa, a fost revenirea în Liga I a lui Ciprian Marica. La Chiajna, jucătorii Concordiei au stat însă cu ochii pe el ca pe butelie, iar atacantul s-a zbătut ca peştele pe uscat. Astfel, n-a reuşit să marcheze şi, mai mult decât atât, a fost la un pas să se accidenteze grav la genunchiul cu probleme, în finalul partidei. A scăpat însă doar cu sperietura şi a fost schimbat imediat de Reghecampf cu Bawab. Gigi Becali spune totuşi că şi fără gol a fost mulţumit de Marica. Rămâne de văzut dacă va fi şi Anghel Iordănescu.

Nu în ultimul rând, Gabi Tamaş a revenit şi el pe teren în tricoul roş-albastru şi încearcă să se facă cât mai mic, la el lucrurile stând invers. Fundaşul vrea să iasă din ziare cu problemele extrasportive şi să arate că e mai mult fotbalist, decât show-man. La redebut, apărarea din care a făcut parte n-a luat gol, dar evoluţia sa a fost pe alocuri nesigură, în ciuda lipsei presiunii, şi toată lumea îi aşteaptă prestaţiile din play-off.

Săpunaru a adus trei puncte  pentru Pandurii
Săpunaru a adus trei puncte pentru Pandurii

Doar Cristi Săpunaru a făcut diferenţa


    Săpunaru a adus trei puncte  pentru Pandurii
Săpunaru a adus trei puncte pentru Pandurii

Cristi Săpunaru a fost singurul nume greu revenit în Liga I exclusiv pentru naţională căruia i-au ieşit paşii. Fundaşul a fost din nou decisiv pentru Pandurii Târgu Jiu, marcând din penalty golul victoriei de la Târgu Mureş, şi cu cinci reuşite în acest sezon măcar el n-are probleme cu selecţia. Dacă va continua pe această linie şi va fi sănătos, Săpunaru va primi mai mult ca sigur o telegramă de la Iordănescu, pe care le-o va putea flutura pe la nas lui Mutu sau Niculae.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net