Mutu a renunţat la Euro 2016

Ultima actualizare:

    Adrian Mutu nu  a reuşit să iasă cu  nimic în evidenţă ca  fotbalist în primele  două etape jucate  în tricoul lui ASA  Târgu MureşFOTO: Sportpictures.eu
Adrian Mutu nu a reuşit să iasă cu nimic în evidenţă ca fotbalist în primele două etape jucate în tricoul lui ASA Târgu MureşFOTO: Sportpictures.eu

Adrian Mutu ne-a mai păcălit o dată pe toţi, inclusiv pe el. A venit atât de hotărât la ASA, încât chiar am crezut că e un fel de Francesco Totti, disperat după o nouă participare la un turneu final. Şi-a dat însă repede seama că e mai uşor de zis, decât de făcut, şi a revenit la ale lui.

În loc să asculte cu sfinţenie ce zice Petre Grigoraş, Adrian Mutu a scos la suprafaţă fiţele sale de fost jucător la Inter şi Juventus şi l-a curăţat pe antrenor după doar două meciuri. Nici n-a aşteptat să plece însă acesta şi s-a autoproclamat lider în vestiar şi chiar un fel de antrenor interimar pe banca ardelenilor. A condus primele antrenamente de după plecarea lui Grigoraş şi a părut că îi place acest nou rol de tehnician fără acte. A oprit şedinţele de marţi şi miercuri de mai multe ori pentru a da indicaţii, i-a certat chiar şi pe portari, comportându-se exact ca un atotştiutor propovăduitor al fotbalului într-o ţară bananieră.

Poate califica echipa în play-off

În fine, i-a plăcut foarte mult de el în această postură şi omul a lăsat să se vadă asta. Problema e că, odată intrat în acest rol, antrenorul Mutu a uitat complet de fotbalistul Mutu şi nu s-a mai antrenat nici cât se antrena până acum, adică foarte puţin. În aceste condiţii, şanse ca el să mai prindă Euro 2016, pentru care a venit de fapt la Târgu Mureş, nu ar mai fi, doar dacă nu cumva speră la postul de selecţioner, ceea ce nici chiar în perioada de la Chelsea nu credem că visa. Dacă i se va permite această funcţie dublă, „Briliantul” va deveni astfel un fel de Mircea Lucescu, Dorinel Munteanu sau Claudiu Niculescu, doar trei dintre oamenii care au jucat şi au antrenat în acelaşi timp. Mutu şi-a pregătit de 10 zile această escapadă, el trecând peste Grigoraş chiar şi când acesta era încă antrenorul echipei. 

Astfel, la meciul de la Cluj, „Briliantul” s-a ridicat de pe bancă, după ce fusese schimbat, şi a dat indicaţii tehnico-tactice peste capul tehnicianului său. „Am văzut şi eu nişte imagini cu Mutu, în picioare. L-am înlocuit, a fost decizia mea. Nu am văzut să dea indicaţii şi oricum, dacă a dat, nu s-au văzut în joc”, a spus Grigoraş după înlocuirea sa cu ... Mutu. Pentru fotbalistul de 37 de ani, cu atribuţii de antrenor, urmează un prim şi foarte decisiv test, sâmbătă, împotriva lui FC Botoşani, când poate duce ASA în play-off, dacă Iaşi nu învinge pe Steaua.

Revine antrenorul care i-a făcut vicecampioni?

Bogdan Mara, preşedintele ASA, caută în aceste zile un antrenor care să conducă echipa, dar o decizie va fi luată abia după ultima etapă din sezonul regulat. Asta pentru că într-un fel se poate vorbi dacă urmează un play-off pentru titlu, şi în alt fel dacă urmează un play-out inutil, pentru că Târgu Mureş are suficiente puncte încât să nu rişte retrogradarea. În cazul cel mai fericit, Liviu Ciobotariu pare favorit să revină la ASA, cu care a fost la un pas să iasă campion sezonul trecut. Acesta e pe făraş la Al-Faisaly, în Arabia Saudită, unde ocupă locul 8.

Maior vrea alt tehnician

Adrian Mutu nu recunoaşte că la influenţa lui a fost demis Grigoraş, dar insinuează că acesta a meritat-o. „N-a fost decizia mea nici măcar în proporţie de 0,001% ca Grigoraş să fie schimbat. Am înţeles că hotărârea era luată, s-a dorit un şoc la echipă. Rezultatele au vorbit însă pentru el”, a spus Mutu. Problema lui e însă că nu va dura prea mult această nouă distracţie şi va trebui să se întoarcă din nou la ce nu prea mai e, adică fotbalist. „Nu l-am pus noi pe Mutu să dea indicaţii. După meciul cu Botoşaniul va fi adus un alt antrenor”, a spus Claudiu Maior, şeful clubului.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net