Adrian Mutu e pe final de carieră, dar la 37 de ani încearcă o ieşire din scenă pe uşa din faţă, nu prin spatele cortinei.


A revenit la ASA Târgu Mureş pentru a prinde turneul final din Franţa, unde speră să-l depăşească pe Hagi la numărul de goluri marcate şi să pună capăt în glorie unei cariere cu multe suişuri şi coborâşuri, dar nefructificată la maximum. Ieri, la conferinţa de prezentare oficială, Mutu a făcut spectacol şi a dezvăluit pe şleau toate obioectivele sale pe termen scurt. Iată-le pe cele mai interesante dintre ele:

Mutu despre prezenţa la Euro 2016: "Ar fi ceva extraordinar. Ar fi exact ceea ce îmi doresc. Îmi doresc să câştig campionat şi să îmi închei careira la naţională, la Campionatul European, cum cred că merit. Nu cred că golurile sunt importante, ci forma în care mă voi afla. La Campionatul European e un nivel foarte ridicat, ştiu asta pentru că am jucat de două ori. Am o grămadă de goluri şi nu trebuie să-i demonstrez selecţionerul că pot să marchez goluri. Trebuie să-i arăt că sunt într-o formă în care să pot să joc acolo".

Mutu despre rivalitatea cu Hagi: "Eu sunt în topul marcatorilor, pe primul loc, cu Hagi. Normal că îmi doresc să fiu primul, cum îşi doreşte orice jucător, nu am de ce să ascund asta. Dar nu înseamnă că am ceva cu naşul meu, cu Hagi".

Mutu despre rivalitatea cu Marica: "Cu Marica am jucat 10 ani la echipa naţională. Are 25 de goluri şi vreo 15 din pasele mele. Suntem prieteni, dar obiectivul cu cine dă mai multe goluri nu face decât să ne motiveze. Sper să fiu eu cel care iese câştigător".

Mutu despre trădarea lui Dinamo: "Eu şi Marica nu suntem dinamovişti adevăraţi, ci doar doi fotbalişti profesionişti care am jucat o perioadă în Ştefan cel Mare. Nu putem fi catalogaţi "câini până la moarte". N-am trădat pe nimeni".

 
 
Loading...