N-are un picior, dar visează la Olimpiadă

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

La sfârşitul lui noiembrie 2016 s-a produs una dintre cele mai mari tragedii din fotbal. Aeronava ce transporta echipa braziliană Chapecoense s-a prăbuşit. Au murit 19 jucători, doar trei fotbalişti supravieţuind. Unul dintre ei, Follmann, ia acum viaţa de la capăt.

Delegaţia lui “Chapo” se deplasa în Columbia pentru turul finalei Copei Sudamericana contra celor de la Atletico Nacional. Pentru majoritatea a fost ultimul drum. Din 81 de persoane doar şase au mai trăit, trei dintre acestea fiind jucătorii Alan Ruschel, Neto şi Jackson Follmann. Primii se refac, dar ultimul, portarul de 24 de ani, nu va mai putea juca niciodată. Piciorul drept i-a fost amputat de la genunchi, iar la glezna stângă a suportat o intervenţie chirurgicală.


    Follmann zâmbeşte iar  după luni de suferinţă şi  acum poate păşi din nou
Follmann zâmbeşte iar după luni de suferinţă şi acum poate păşi din nou

După luni întregi de spitalizare, acum e într-un centru de recuperare şi recent a primit o proteză bionică. Învaţă iar să păşească, dar ţelul său e altul. “Încerc să mă familiarizez cu noua proteză şi sper să mă adaptez repede. O să exersez şi peste câţiva ani vreau să particip la Jocurile Paralimpice”, a spus ex-goalkeeperul. La clinică l-a cunoscut pe Renato Leite, un voleibalist fără un picior, iar cei doi au devenit buni prieteni. “Mă ajută mult şi chiar sunt curios ce opţiuni are un om aflat în situaţia asta. Dar, pentru mine e timpul să mă recuperez”, e optimist Follmann. Deşi a fost jucător profesionist, îi va fi greu să facă o carieră într-un alt sport, la Jocurile Paralimpice nefiind întreceri de fotbal. “După ce depăşesc o problemă fizică sau emoţională, majoritatea atleţilor se întorc mai puternici în domeniul lor, dar la Jackson nu e cazul”, a spus un specialist în medicină sportivă. Acesta a menţionat şi faptul că un adult are nevoie de doi-trei ani pentru a alerga “natural” cu o proteză bionică, dar Follmann e sigur că va reuşi mult mai repede şi va cunoaşte faima la Olimpiadă.    

simeon stalpnicul png
image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net